2017. május 31., szerda

LEVÉL BOTKA LÁSZLÓNAK

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2017.05.30.


Az hirdeti fennen, hogy „DK igen, Gyurcsány nem”. De kedves Botka úr! Nem mondták meg Önnek, hogy a DK egy önálló párt? Nem mondták meg Önnek, hogy a DK, mint önálló párt elnökének választotta Gyurcsány Ferencet? Ön kívülről szeretné megmondani, hogy egy másik párt kit válasszon elnökének? Ön, kívülről, pontosan ugyanúgy meg akarja zsarolni a DK tagságát, mint a saját pártjáét? S ezt Ön demokratikus megoldásnak gondolja? Tényleg? Cseppet sem érzi antidemokratikusnak? Cseppet sem érzi furcsának? Mit szólna, akkor, ha egy tetszőleges párt, szervezet vezetése azt mondaná: „MSZP igen, Botka nem”? Hanyatt homlok lemondana? Azt követően, hogy ilyen alaposan bejátszotta magát a centrális pozícióba? Tegye a szívére a kezét! Aztán legalább saját magának vallja be, hogy lemondana-e? Személy szerint kétlem.

De tegyük is félre ezeket a kérdéseket!

Nézzük meg a 2014-ben, az Ön pártjának is kiosztott, oltári nagy zakót. Ha nem tűnt volna fel, akkor pontosan ugyanezt a stratégiát követték. Megalkották Bajnai-Mesterházy páros által vezetett kétfejű vezérkart. Program helyett utálati listát kommunikáltak. A választások előtt alig fél évvel még mindig inkább voltak elfoglalva Gyurcsány Ferenc személyével, mintsem a DK programjavaslataival. Vagy bárki máséival. Olyan felvezető stratégiát követve, ami akkor sem lehetett volna hatékonyabb a Fidesz számára, ha egyenesen Orbán tanácsadói diktálják le a forgatókönyvet. Sikerült a végletekig vinni az ellenzék atomizálását, majd kerek szemekkel rácsodálkozni a gondosan előkészített eredményre.

Na, mármost! Kedves Botka úr!

Ön lehet egy antidemokratikus törtető, aki bármi áron a hatalomba akarja játszani magát. Ön lehet a múlt hibáiból tanulni képtelen ostoba fajankó. Ön lehet egy olyan álellenzéki, aki megkötötte a maga háttéralkuját a regnáló hatalommal. De ezek akármelyike áll fenn, egyiktől sem szavaznék Önre szívesen. S ez akkor sem változik, ha a fentiek egyike sem igaz, és csak egy duzzogó, politikai suttyó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.