2017. május 12., péntek

MIKE OLDFIELD ÉS A GYÖKEREI

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2017.05.12.


Mike Oldfield, eleget téve rajongóinak, legújabb albumával, a Return To Ommadawn-nal visszatért az 1975-ben készített, ma már legendás harmadik albumához, amely lezárta életműve első trilógiáját a Tubular Bells és a Hergest Ridge után.

Az új albumon ismét 24 akusztikus hangszert szólaltat meg, köztük gitárt, bőgőt, mandolint, afrikai dobokat és fuvolát. A lemezről, pályájáról az ABC-nek nyilatkozott.

-Az album ötletét egy internetes felmérés adta.

-Igen, megkérdeztem rajongóimat a Facebookon, hogy milyen legyen az új lemezem és a többség azt kívánta, hogy térjek vissza a 70-es évekhez.

-Pedig úgy hírlik, hogy nem szereti a közösségi hálókat.

-Miből gondolják?

-Mert állítólag azért ment a Bahamákra, hogy elszigetelje magát.

-Egyáltalán nem. Negyven éve ugyanúgy dolgozom, függetlenül attól, hogy hol vagyok.

-Azért volt Nassauban volt, ami hatással volt Önre: a hurrikán.

-Igen, éppen a lemez befejezésénél tartottam, amikor megérkezett. Megszűnt az áram az egész szigeten. Internet nélkül maradtunk. Szerencsére van egy áramfejlesztőm, három hétig működtettem megállás nélkül. Áramfejlesztő szakértő lettem, mert 4 napig működik, aztán fel kell tölteni. Van egy speciális műholdas kommunikációs antennám is a házam tetején, így el tudtam küldeni az albumot a kiadónak. Csak két napot késtem.

-Az album nagyon egyszerűen, minden szuperprodukció nélkül szól.

-Az volt a szándékom, hogy minden nagyon organikus, természetes legyen. Beleértve a tökéletlenséget is. Csaknem az összes részt csak egyszer vettem fel. Az egész lemez a zene emberi oldaláról, az érzésről szól.

A tökéletlenség mindig szép
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.