2017. május 23., kedd

MILYEN MESSZIRE ÉRDEMES KERGETNI AZ ÁLMOKAT?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: TheGee
2017.05.23.


Valami azt súgja, a mai poszt szerzője, TheGee és férje nagyon nincsenek egyedül dilemmájukkal, ami röviden úgy foglalható össze, hogy a Brexit óta Nagy-Britannia már nem az a hely, mint volt előtte, viszont merre lehet onnan továbblépni? Érdemes-e kockára tenni az eddig a szigetországban felépített életet például egy bizonytalanabb kimenetelű kanadai kalanddal, ami ha nem sikerül, akkor merre tovább? Megannyi kérdés, amire a szerző után ti válaszolhattok.

Alaphelyzet

Adott egy 30 év körüli gyermektelen határátkelő házaspár, 4 éve költöztünk ki Magyarországról Angliába. Amikor kijöttünk 2013-ban, nem ismertünk itt senkit, mindketten relatíve biztos munkahelyet hagytunk hátra; félretett pénzünkön és középfokú angol nyelvtudásunkon kívül csak nagy reményeket csomagoltunk a bőröndbe. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, voltak is nagyon nehéz pillanatok az első évben, jópárszor elgondolkodtunk azon, hogy jó döntést hoztunk-e.

A szerencsénk az volt, hogy én egy hónapon belül találtam munkát ügyfélszolgálati munkakörben, amiben szerintem nagy szerepet játszott a korábbi multis munkatapasztalatom. Ez elég volt arra, hogy hónapról hónapra éljünk, de az előrejutáshoz kevés volt.

A fordulat akkor következett be, mikor kb. 1 év után a férjemnek is sikerült a szakmájában elhelyezkednie. Innentől kezdve már meg tudtuk engedni magunknak, hogy társbérlet helyett önálló albérletbe költözzünk, autót vegyünk stb.

Rá egy évre összegyűlt az önerő a saját lakáshoz, ami a következő hatalmas lépcsőfoka volt az itteni életünk alakításának. Természetesen van lakáshitelünk, amit 1-2 éven belül tudunk teljesen letörleszteni. Itt azért nem sokszázezer fontos lakásra/házra kell gondolni, sikerült egy élhető kisvárosban találni ingatlant jó áron..."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.