2017. május 3., szerda

ORBÁN LEVELE AZ ELVTÁRSAKHOZ

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Nagy-Bandó András
2017.05.03.



Pártunk és kormányunk nevében fordulunk hozzátok, moszkvai elvtársakhoz - így kezdődik az a miniszterelnöki levél, amelyet Nagy Bandó András adott közre.

Kedves Elvtársak, Elvtársnők, Barátaim!

Pártunk és kormányunk nevében fordulunk hozzátok, moszkvai elvtársakhoz. Az utóbbi időben nemtelen támadások értek bennünket, főként a merész, szokatlan, és ahogy Ti, Moszkvai Elvtársak fogalmaztok: minden normalitást fölrúgó megoldásaink miatt.

A minket ért bírálatokra reagálva megjegyezzük: egy "élénk és sokszínű politikai vitában" óhatatlanul egyenes beszédet kell használni, ez is része a kommunista gondolkodásnak és a szocializmusnak.

Kedves Elvtársak, ami nálunk történik, azt mi egyszerűen reformkommunizmusnak nevezzük, melyben új ösvényeken járunk, bátor újításokat hozunk, és ha kell, akár félévente is konzultálunk a legmegbízhatóbb elvtársainkkal.

Nem szabad elfeledkezni szocialista vívmányainkról, arról, hogy leraktuk a kommunizmus alapjait, és haladunk tovább, előre a szocializmus útján.

Önkritikát gyakorolunk és kimondjuk, kedves Elvtársak: nem vagyunk tökéletesek, nem minden kísérletünk járt sikerrel, de rugalmasak vagyunk és készen állunk arra, hogy meghallgassuk a szovjet elvtársak véleményét, és tartalmas párbeszédet kezdjünk országunk és a szocializmus jövőjéről. Ezért döntöttünk úgy, hogy utasításotokra Orbán Viktor elvtárs csatlakozzon hozzánk, hogy személyesen hallhassa, hogy vitatják meg a moszkvai elvtársak a reformkommunizmussal kapcsolatos kérdéseket.

Mi, magyar kommunisták mindig úgy véltük, hogy közös úton járunk a konfliktusok elvtársi és szocialista kezelésében, és tudjuk, nincs lehetőségünk az egyoldalú nyilatkozattételre, főként a kommunista elvekkel összeegyeztethetetlen kettős mérce alkalmazására, az alaptalan híresztelések terjesztésére, vagy a magát ellenzéknek gondolók bírálatainak kritikátlan elfogadására.

Pártunk továbbra is népszerű, élvezi a kommunizmus építésén dolgozó elvtársak bizalmát.
Szeretnénk megerősíteni, hogy pártunk és kormányunk a szocializmus elkötelezett harcosa. Bármit teszünk, azt a javítás szándékával tesszük, és bírálataink is a kommunizmus építését segítik. Amit teszünk, azért tesszük, hogy túléljük az imperialista csapásokat. Nagyon messze állunk azoknak a táborától, akik a kommunizmus elpusztításán dolgoznak...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.