2017. május 31., szerda

NAPI EGYPERCES

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.05.30.


Amikor gyermekvállalásra buzdítja, ösztönzi a kormány a családokat, akkor – sok minden más mellett – arra is illene gondolni, hogy az anyukáknak közlekedniük is kell, mert a nagy többségnek még nem futja helikopterre. Így marad a tömegközlekedés és a lépcsőzés.

Az elmúlt napokban számos írásban próbáltam pellengérre állítani a Fidesz álságos, elsősorban a gazdagoknak kedvező családpolitikáját. Orbán és hűbéresei számára – ha valakinek még nem lenne világos – csak és kizárólag az a fontos, hogy a szavazóbázisát egyben tartsa, a számukra biztosított kedvezményekkel – amit természetesen közpénzből finanszíroznak – „megvásárolják”a szavazatukat. Nem véletlen, hogy az uralkodásuk hét éve alatt egy fillérrel sem emelték a családi pótlékot, hiszen akkor olyan társadalmi rétegeknek is adniuk kellett volna, akik vagy el sem mennek szavazni, vagy nem rájuk voksolnak. Valamennyi ténykedésük hideg, racionális érvek alapján történik, szavazatot akarnak maximálni. Minden egyéb, csak rizsa, porhintés, a magyar emberek megvezetése.

A napokban a fővárosban jártam-keltem, ahol a saját szemeimmel láthattam, hogy mit is jelent a hangzatos családbarát kormány kifejezés. (Egyszer talán még arra is vállalkozom, hogy a „család ” szerepéről megírom keresetlen véleményemet, de most a hétköznapokról szeretném elmondani, amit megéltem.)

A pár nap alatt gyakran utaztam villamossal, metróval, megfordultam aluljárókban is. Mivel egyedül voltam, szerencsére a lábam is bírta, így a közlekedés különösebb gondot nem okozott, azon túl – amit talán már említettem is –, hogy a 3-as metrón bizony féltem, hisz’ tudtam, szinte nincs olyan nap, hogy valami ne hibásodna meg a vonalon. Sikeresen megúsztam a metrót, így most itt ülhetek a klaviatúra mögött, és végre elmondhatom, mit tapasztaltam. Lehet, hogy banális, hétköznapi ügyről van szó, de jellemzőnek gondolom a Fidesz elmúlt hét évéről.

A tömegközlekedési eszközöket ugye azért találták ki, hogy az emberek életét megkönnyítsék, gyorsabban jussanak el a munkahelyükre, időben odaérjenek a gyerekért az óvodába, iskolába, vagy oda, ahová éppen utazni szeretnének. A kismamák is gyakran utaznak a járműveken. Nagyon sokszor babakocsival, benne a kisgyermekkel. Mit mondjak, nem irigylem az anyukákat, nem lehet könnyű az életük. Ahogy láttam, a buszokra, villamosokra még csak-csak fel tudnak szállni a babakocsival, de például a metróra már gigászibb a feladat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.