2017. május 27., szombat

NÉGY JÁRULÉKOS HASZON, MELYEK MIATT RAGASZKODIK A FIDESZ A NEMZETI KONZULTÁCIÓKHOZ

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.05.27.


Örömhír a Nemzeti Együttműködés Rendszerében töretlenül hívő magyar polgárok számára! Május 31-ig ugyanis meghosszabbították a nemzeti konzultációs ívek visszaküldésének határidejét. Nyilván mindezt a nagy siker jegyében jelentette be a Miniszterelnöki Kabinetiroda. A néphülyítés eme sajátosan magyar formuláját ma már olyan szintre turbózta fel az Orbán-kabinet, hogy egyszerűen nem tud meglenni nélküle. A parasztvakítás azonban csak az egyik funkciója a konzultációs őrületnek, van ugyanis számos más haszna is a kormánypárt számára ennek a pénzégető kampánynak. Lássuk ezeket!

1. Az Orbán-kormányt már régóta zavarja a valóság, így úgy döntött, hogy teremt egy másikat, egy számára jobban megfelelőt, a hívei számára pedig sokkal vonzóbbat, mint ami Magyarország valós állapota. Ezért nemzeti konzultációnak csúfolt propagandagépezettel terjeszti ezeket a tévhiteket, összeesküvés-elméleteket, alternatív elméleteket. Próbál egy egységes világképet kialakítani a kérdéseknek álcázott konzultációs irományok segítségével a polgárok agyában, ám ezt csak az alacsony iskolázottsággal rendelkező, a közélet t eseményeit alig ismerő, a félelmeit mások gyalázásával oldó választók esetében érheti el, mert ideológiai értelemben meglehetősen lyukas ez az eszmerendszer. Az agymosás elsősorban vidéken hatásos, és itt is a legdurvább a propagandagépezet működése. A vidéki napilapok, melyek többnyire Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó kiadókhoz tartoznak, durván tolják a Brüsszel- és Soros-ellenes kampányt. Egyszóval, a kampány egy sajátos ideológia felépítésének kommunikációs háttere, ami majd megalapozza a 2018-as országgyűlési választások kormánystratégiáját.

2. A nemzeti konzultáció kiválóan alkalmas adatbázis frissítésre, ugyanis aki visszaküldi ezt az ideológiai handabandát a kormánynak, az nyilvánvalóan elhiszi, azt is, hogy zöld az ég és kék a fű, ha Orbán Viktor mondja. Ilyen szempontból nem túl biztató a Fidesz számára, hogy eddig „csak” egymillió kérdőív érkezett vissza a feladóhoz. A Fidesznek legalább kétmillió elkötelezett támogatóra lesz szüksége jövő tavasszal, úgyhogy pörgetni kell még a migránskereket egy darabig, no meg bő nyállal köpködni Soros Györgyöt, hogy elhiggyék az emberek, jobb lenne az élet Magyarországon, ha nem lennének pénzes zsidók Amerikában. A Kubatov-lista update-elése mindenesetre komoly fegyvertény a Fidesz számára, hiszen ki lehet szűrni belőle a Bözsi néniket, akik minden nap elmennének Orbán Viktorra szavazni, ha a haza ezt követelné meg tőlük...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.