2017. május 2., kedd

NYÍLT LEVÉL NÉMETH SÁNDORNAK A III/III-AS ÜGYNÖKE ÜGYÉBEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.05.02.


Tisztelt Németh Sándor vezető lelkész úr!

Ön egy bizalomra épülő erkölcsi intézmény, Magyarország negyedik legnagyobb egyházának vezetője. Az egyház “hegyen épített város”, a “világ világossága”. Nem evilági intézmény és nem is lehet evilági mércével mérni. Jézus Krisztus egyházával szemben magasabb erkölcsi követelményeket támaszt nemcsak a Biblia, de a világ is.

Az egyház nem mérhet kettős mércével. Salamon azt mondja, hogy az álnok font utálatos az Úrnál, az igaz mérték kedves neki. A Tóra szerint “ne legyen a te zsákodban kétféle font: nagyobb és kisebb”. Ön előtt ismertek azok a kemény szavak, amelyeket Mózes V. könyve mond erről: “Mert az Úr előtt, a te Istened előtt utálni való mindaz, aki ezeket cselekszi”.

Ön erkölcsileg elítéli a volt III/III-as ügynököket. A történelmi egyházak papjai és lelkészei között megbúvó egykori ügynökök jelenlétét és szolgálatát elfogadhatatlannak tartja. Hogy engedheti meg, hogy az Ön személyi titkára egy volt III/III-as ügynök legyen? Hogyan nem veszi észre, miképp hálózta be Önt és a Hit Gyülekezete médiáját egy volt III/III-as ügynök, elfoglalva fontos stratégiai pozíciókat?

A magyar állambiztonság a KGB által kidolgozott pszichológiai jellemzők alapján választotta ki az ügynököket. Ön pontosan tudja, milyen pszichológiai tulajdonságokkal és lelki alkattal rendelkező embereket kerestek. Ön azzal is tisztában van, hogy ezek a személyiségjegyek nem változnak. Aki megtér, az felhagy az ilyen jellegű tevékenységével. Ez a megtérésének a gyümölcse. Aki ezt folytatni képes, az nem tért meg belőle, és belül nem változott meg.

Ha Ön azt hiszi, hogy ezeket a tulajdonságokat a saját javára fordíthatja, téved. Nem teheti meg, hogy ezeket a pszichikai tulajdonságokat a saját szolgálatába állítja, az nem bibliai. S már csak azért sem, mert egy ügynök mindig túljár a tartótisztje eszén, és Ön lesz az első, akit megvezet. Egy idő után azt a kérdést kell feltenni, hogy ki vezeti Önt: egy ügynök vagy a Szentlélek?

Ön a Biblia hirdetője. Ismeri azokat az eseteket, amikor a hízelgő hamis próféták, a király kegyeit kereső manipulátorok, Jézabelek, behálóznak és tönkretesznek valakit. Hogyan nem veszi észre, hogy évtizedek óta ezt teszi Önnel ezek tökéletes díszpéldánya, a “Hartmann László” fedőnevű volt ügynök?

Hogyan lehet a Hit Gyülekezete szellemi életének kulcsfigurája egy volt III/III-as ügynök? Ön jogos haragot táplál az ügynökök tevékenységével szemben. Hogyan tűrhet meg maga mellett egy ügynököt? Ön ügynököket keres mindenhol, ahol nincsenek. Miközben ott áll a szemei előtt a hamis próféta tökéletes prototípusa, egy valódi ügynök, aki Önt manipulálja.

Az egykori III/III-as ügynökök társadalmi veszélyessége abban áll, hogy az állambiztonság megszűnése, vagy az onnan való kiválásuk után, ezeket a lelki adottságaikat, a beidegződött módszereket használják tovább. Ön pontosan tudja, hogy a magyar közélet egyik rákfenéje, hogy hemzsegnek a volt III/III-as ügynökök a pártokban, az egyházakban és a sajtóban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.