2017. május 20., szombat

ORBÁN TALÁN JOBB VÉLEMÉNNYEL LENNE BRÜSSZELRŐL, HA EGY SIKERES DIKTÁTOR VEZETNÉ

444.HU
Szerző: haszanz
2017.05.20.


Miután Orbán Viktort egyre ritkábban fogadják európai vezetők, erős kontraszt volt látni Pekingben fél- vagy tetőtől-talpig diktátorok között.

A német kancellárral már megszüntek a korábbi rendszeres találkozók, Angela Merkel 2015 februárban járt utoljára Budapesten, szóbahozott kínos ügyeket is. Orbán pedig kétoldalú tárgyalás helyett csak BL-döntőre utazott Berlinbe azóta.

Sokkal kellemesebb tárgyalópartner Orbán számára az orosz és a török elnök.

A mostanra szokásos éves megbeszéléseken túl egyre gyakrabban keresi egymást, akár csak telefonon, az orosz elnök és a magyar miniszterelnök. Orbán például most Pekingben is beszélgetett Vlagyimir Putyinnal egy jót. Ezt Orbán Viktortól tudjuk, aki így mesélt a köztévé riporterének az orosz elnökkel folytatott eszmecseréről: „hosszabban beszéltem vele néhány világpolitikai és világgazdasági kérdésről, orosz–magyar kapcsolatokról nem kellett beszélnünk, mert a legfontosabb kérdés, ami a paksi fejlesztés, az jó úton, a maga rendje és módja szerint halad”. Miben is lenne nézeteltérés Orbán és Putyin között ha mondjuk a demokráciafelfogás, emberi jogok, a civil szervezetek, a sajtószabadság vagy a CEU-ellehetetlenítése a téma?...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.