2017. május 16., kedd

ÖTVEN FÖLÖTT IS VANNAK TERVEIM - NÉMETORSZÁGBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő/Manó
2017.05.16.


Aki rendszeresen olvassa a blogot, az talán még emlékszik Manóra, aki jó pár évvel ezelőtt írt ide először, amikor ötven fölött vágott bele a határátkelésbe. Ennek már három éve, azóta többször is jelentkezett – lássuk, hol tart most az élete!

„Lassan már 3 éve lesz, hogy Németországba jöttem dolgozni. Szinte hihetetlen, hogy már ennyi idő eltelt. Régi vágyam volt, hogy „világot lássak”, ki szerettem volna próbálni magam, de ehhez kellett a család támogatása is, és a lehetőség, hogy kijöhessek.

Nem egyszerű a dolog: a gyerekeim nagyjából felnőttek, a szüleim időközben sajnos meghaltak, a férjem meg szerencsére támogatott a maga módján a külföldi munkavállalásban.

Ma is nagyon sokat vállal magára és nem panaszkodik. Nagyon rugalmas, megbízható pasival hozott össze a jó szerencsém, hála Istennek – ötvenpár évesen!

A közvetítő cégekről

Én annak idején rengeteg véleményt, tapasztalatot meghallgattam, hogy hogyan működnek itt a dolgok, végül egy közvetítő cég szerzett nekem munkát egy idősotthonban.

Ahogy nőtt a nyelvtudásom, - ami már akkor is volt, mikor kijöttem - úgy kezdtem el egyre jobban fizető munkahelyek felé kacsintgatni. Ma a kétszeresét keresem a 3 évvel ezelőtti fizetésemnek..."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.