2017. május 28., vasárnap

REMÉNY MAGYARORSZÁGNAK

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: csú
2017.05.27.


Lassan egy éve már, hogy a feladatra szegődtem: olyan párttá teszem az MSZP-t, amely új reményt ad Magyarországnak. Hogy megmutatjuk: a Fidesz leváltható, és ezzel a Magyarországból igazságos, normális, európai országot tudunk csinálni. Ezzel a gondolattal kezdi publicisztikáját Molnár Gyula, az MSZP elnöke, majd így folytatja írását:

Az MSZP-nek és a demokrácia mellett elkötelezett ellenzéknek számos dolga van még 2018-ig, de egy fontos célt már elértünk. Az utóbbi hónapokban világossá tettük, hogy mi tényleg egy igazságos ország megteremtésére készülünk, hogy vannak értékeink és meggyőződésünk, amellyel jobb miniszterelnök-jelöltet ajánlunk Magyarországnak, mint a két szélsőjobboldali párt - Orbán Viktor és Vona Gábor személyében.

2016 júniusában azzal az ígérettel választottak elnöküknek a szocialisták, hogy ez a párt képes lesz 2018-ban leváltani a Fideszt. Ez az ígéret nem a hatalomról, hanem Magyarországról szólt és szól. Akkor hatodik éve vezette az országot egy olyan kormány, amely megveti a szegényeket; amelynek vezérelve, hogy

„akinek semmije nincs, az annyit is ér.” Egy ilyen kormány szükségszerűen eredménytelen, és hogy társadalompolitikai kudarcait leplezze, állandó ellenségkeresésben van: a hajléktalanoktól, a háború elől menekülőkön át a civilekig és egészen az Európai Unióig mindenki Magyarországra tör – legalábbis a Fidesz szerint. Ma már egyértelmű: Orbán Viktor számára, a hatalma megőrzése érdekében bárki ellenséggé válhat. A társadalom többsége is.

Ezt a kormányt nemcsak azért kell leváltani, mert kizárólag saját hatalmát erősíti az emberek jogi, fizikai és anyagi biztonsága helyett, hanem azért is, mert az állandó háborúskodás egy tévút, amelynek a végén kívül találjuk magunkat az Európai Unión, valahol a közép-ázsiai elnyomó diktatúrák között.

Ahhoz, hogy ezt megakadályozzuk, egy erős pártra, erős MSZP-re van szükség. Ahogy Horn Gyula fogalmazott: „csak egy erős párt tud segíteni a gyengéken.” Ma pedig egyre többen egyre gyengébbek ebben az országban.

Amikor 2016-ban átvettem az elnöki tisztséget, az MSZP nem a legvonzóbb arcát mutatta az emberek felé, akiket képviselni, segíteni akarunk. Ebben sokak felelőssége felvethető, gazdálkodásban és politikában egyaránt. Vannak, akik a baloldal vezetőjeként sem tettek meg mindent a baloldal sikeréért, majd elhagyták a pártot, mert alulmaradtak egy pártszavazáson. Mások mintha a közös listán szerepelve sem lettek volna elkötelezettek az MSZP és a baloldal sikeréért.

Ezt a korszakot zárja le egyszer és mindenkorra a mai MSZP-kongresszus. Amint a párt küldöttei megszavazzák ezt, Botka László szegedi polgármester személyében Horn Gyula után végre újra egy valódi, nagyformátumú baloldali miniszterelnök-jelöltet ajánlhat az MSZP az országnak. Olyan embert, akit eddig már négyszer választottak újra a saját városában, legutóbb kétharmaddal. Az elmúlt hónapokban egyértelművé tettük, mit értünk az Igazságos Magyarország alatt. Mi ezt ajánljuk, ezt az utat mutatjuk meg a Fidesz által ajánlott „négymillió koldus országa” helyett. Ma Magyarországon kevesen keresnek sokat, és sokan keveset. Ezt kell megfordítanunk, hogy végre az urak és szolgák országa helyett az egyenlő emberek országában élhessünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.