2017. május 29., hétfő

SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGÜK AZ EGYSZÜLŐS CSALÁDOKNAK IS!

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Tabunyitogató
2017.05.29.


Az LMP szerint az egyszülős családoknak azonnali segítségre van szükségük! Meg kell állítani az elszegényedésüket. Az LMP azt üzeni a gyermeküket egyedül nevelő szülőknek, hogy nincsenek egyedül.

A Fidesz-kormány alatt továbbra is komoly szegénységi kockázatot jelent a gyermekvállalás. Változtatni kell a jelenlegi helyzeten, hogy ne csak a jómódban élő, sokgyerekes, kétszülős családok élvezhessék a kormány kiemelt figyelmét, a családtámogatási rendszer előnyeit. Minden család és minden gyermek egyformán fontos!

Elfogadhatatlan, hogy a családok anyagi biztonságát a gyerekek száma vagy a szülők száma határozza meg. A családpolitikának nem a kormány ideológiai elképzeléseit kell követnie, nem az a feladata, hogy megmondja, hány gyermek szülessen egy családba, és hogy mi a kívánatos együttélési forma.

Egyre több az egyszülős család, mára minden 5. családban egy szülő neveli a gyermekét. 350 ezer egyszülős családról beszélünk, és több mint félmillió gyermekről. A Fidesz-kormány pedig elengedi azoknak a kezét, akik ilyen nehéz élethelyzetbe kényszerülnek. Egyre nagyobb az egyszülős családok körében a szegénység, ma már közel kétharmaduk él szegénységben. És a kormány nem hajlandó törődni ezekkel a családokkal.

Az LMP 3 elemű programcsomagot nyújt be a parlamentben az egyszülős családok védelmére, melynek elemei:
- anyagi támogatás növelése
- munkaerőpiaci lépések
- jogi segítség kibővítése...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.