2017. május 8., hétfő

TAKONY ÉS VÉR - ÍGY NÉZ KI A DEMOKRÁCIA BAYER ZSOLT SZERINT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2017.05.08.


„Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat. Ez ugyanis Magyarország parlamentje, nem pedig a nyilvános vécé, ahová ezek valók.” Igen, ezt javasolta nagy felbuzdulásában Bayer Zsolt, a lánglelkű lovagkeresztes lovag, amikor felhergelte magát azon, hogy civilek egy csoportja, hogy tiltakozzon a civil törvény ellen, az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának ülésén táblákat magasba tartva, némán tiltakozott.

Lehetne persze erre az is a válasz, hogy „Elmész te a bús picsába, Zsolt, nem te mondod meg, hogy mi merre hány méter ebben az országban! Üdvözlettel, stb.” De azt jó, ha tudjuk, hogy Bayer Zsolt ez esetben valahol a nép egyszerű gyermeke és a kormány püspökfalatjába szorosan beékelt szócső között félúton helyezkedik el. És ez fontos.

Az ugyanis, amit Bayer művel, egyenes következménye mindannak, amit a Fidesz-KDNP kormányzása alatt beleplántált a társadalom fejébe. És még csak nem is most kezdődött, de mindenképpen most ért el egy határvonalhoz.

Hogy ma valaki azt meri mondani, hogy némán, békésen, méltóságteljesen tiltakozó civileket (hogy mást ne mondjak, többségében nőket, a parlament bizottságának túlnyomó férfitöbbségével szemben) taknyukon és vérükön kellett volna kicibálni a bizottság üléséről, az alapból kimeríti az uszítás fogalmát, megcsúfolása a demokráciának, a szabad véleménynyilvánítás jogának...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.