2017. május 22., hétfő

TÁMADÁS, VISZKETŐ TENYÉR, VÉR, TAKONY, VÉDEKEZÉS, HÁBORÚ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.05.22.


Az a határozott érzésem, hogy egy zombihadsereg foglalta el az országot. Mindegy, hogy a miniszterek elnöke prédikál valahol, hogy sajtótájékoztatót tart valaki, tévéműsorban nyilatkozik, vagy interjút ad, ugyanaz a pár mondat a teljes szókincsük. Mindig ugyanaz, mindenkinek ugyanaz. A propagandamédia is kizárólag ezt a sablont használja és gyakorlatilag az is mindegy, hogy aktuálisan miről van szó, ez az előre legyártott gondolatsornak látszó mantra köszön vissza mindenhonnan.

Soros-egyetem, Soros-hadsereg, Soros-bérencek, Brüsszel (soha nem Európai Unió, mindig Brüsszel), időnként Simicska. És újabban az erőszakossá váló ellenzék – akik természetesen egytől egyig Soros emberei -, az országot kívülről és belülről ért támadás, viszkető tenyerek, ökölbe szorult kezek, vér, takony, védekezés, háború.

A kormánypártban egyetlen egy önálló egyéniség nincs. Bárki bárkivel lecserélhető. Mindegy, hogy L. Simon László, Kovács Zoltán, Halász János, vagy Németh Szilárd. Egyetlen saját gondolat nincs, de még saját szavak sincsenek. Ugyanazok az elcsépelt frázisok a Fidesz nagyszerűségéről, a fantasztikus gazdasági teljesítményről és az előző kormány aljasságáról.

Tök mindegy, hogy nőnap, gyáravató, óvodalátogatás, vagy kormányinfó. Tényleg az az ember érzése, hogy egy rakás tökegyforma zombi masírozik egy irányba és ugyanazt mormolják. Süketen, vakon, hülyén. Mindenkit meg akarnak harapni és akit sikerül, az éppen olyan zombivá válik, mint ők, velük fog masírozni és együtt mormog a tömeggel.
Félelmetes is lehetne, ha nem lenne olyan végtelenül, szánalmasan primitív és átlátszó. Így inkább – ha nem is vicces – röhejes. Az egész kormányban, de az egész pártelitben és a saját pártmédiájukban sincs egyetlen ember, akinek saját gondolatai, saját szavai lennének. Vagy, ha vannak is saját gondolataik és saját véleményük, azt nem mondhatják el, nem írhatják le.

Jól látható, hogy egy szűk, néhány emberből álló csoport bábként mozgatja a teljes kormánypártot, az őket kiszolgáló média minden egyes tagját. Kubatov Gábortól Bayer Zsolton át Stefkáig, G. Fodorig, Kósa Lajosig és a nagy számban felbukkanó trollokig bemagolt egyendumát tolnak a hívek arcába...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.