2017. május 30., kedd

ÚJ DEMOGRÁFIAI PROGRAM - EZ FOGJA MEGAKADÁLYOZNI A NÉPESSÉGFOGYÁST?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2017.05.30.


Orbán Viktor a Családok Világkongresszusán ismertette a Fidesz új demográfiai programját, amelynek keretében a kormány olyan családtámogatási intézkedéseket vezet be, amivel elejét lehetne venni Magyarország egyik legfőbb problémájának, a népességfogyásnak. A Fidesz eddig is aktív volt a családtámogatásban, az eddigi programokkal azonban csak kisebb sikereket tudtak elérni. Az élve születések száma minimális mértékben emelkedett, de még így sem érte el a 2010 előtti szintet. 

A kormány eddigi és új családtámogatási programjainak számos pozitív eleme van, ez azonban a demográfiai trend megfordításához kevés lesz, ha nem ismerik fel, hogy a problémák gyökere jóval mélyebb annál, mint amit meg tudnak oldani egy keresztény-konzervatív értékrend alapján felhúzott családtámogatási rendszerrel. A fiatalok kivándorlásáról, az egyedülálló anyák támogatásáról, a munkabiztonságról például kevés szó esik a Fidesz háza táján, nyilván azért, mert kínos lehet annak a felismerése, hogy a Fidesz is bőségesen hozzájárult a demográfiai problémák kialakulásához.

Új családtámogatási program


A Fidesz eddig is bőkezű volt, ha családtámogatásról volt szó. A 2011-ben elfogadott új adórendszer fontos részének számít a gyermekes családok támogatása az adókedvezményeken keresztül. Orbán Viktor múltheti bejelentése alapján az eddigi családtámogatási rendszert kívánja kibővíteni a kormány, a programnak pedig az az alapvető célja, hogy a termékenységi ráta 2030-ra 2,1 százalékra növekedjen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.