2017. május 9., kedd

ÚJULT ERŐVEL ZENDÍTETT RÁ ORBÁN VIKTOR "AZ ELMÚLT NYOLC ÉVEZÉSRE"

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.05.09.


Azt is mondhatnánk, hogy minden Bözsi nénivel kezdődött, pedig a vidéki nyugdíjas néni csak egy mellékszereplő a miniszterelnök „elmúlt nyolc évezésének” sorozatának sokadik évadjában. Bár hivatalosan leállt a Fidesz a szocialisták két kormányzati ciklusának köpködésével, Orbán Viktor mégis csodafegyvert lát abban, hogy még minidig minden rosszat Gyurcsány és csapata nyakába varrjon. Valami azt súgja nekünk, a miniszterelnök is érzi, hogy ciki 10-12 évre visszamutogatni a történelemben, amikor ő már hetedik éve járja a pávatáncot, ám ő az ősi futballbölcsességet vallja magáénak: Győztes taktikán ne változtass.

Balog emberminiszter egy sajtótájékoztatón elszólta magát, miszerint már nem központi direktíva az „elmúlt nyolc évezés”, ám az élet (no és Orbán miniszterelnök) mindig felülírja a kommunikációs stratégák által kiagyalt elképzeléseket. Habony Árpád és csapata bizonyára úgy gondolta, hogy most nemzetközi színtérre emelték az ellenségkeresést, így a sorosozással és brüsszelezéssel helyettesíteni lehet agyurcsányozást és bajnaizást, ám jött a Bözsi néni-gate, és elsöpört mindenféle kommunikációelméleti okoskodást.

Hogy mindenki képben legyen, idézzük fel mi történt Bözsi néni házában, ahol váratlanul (?) megjelent Orbán Viktor, mint egy kései Mátyás király. A miniszterelnök az '50-es éveket idéző párbeszédbe keveredett az idős hölggyel. Ebben a párbeszédben több dolog is elhangzott, ezek közül szép az is, ahogy Orbán egyes szám első személyben beszél arról, hogy akkor év végén emel-e nyugdíjat, vagy nem. (Tényleg Mátyás király, ám a rosszabbik fajtából). Bözsi néni 13. havi nyugdíjra vonatkozó mondatára, mely szerint azt Gyurcsány elvette, Orbán csak helyeslően hümmögött. Pedig azt a Bajnai-kormány idején szüntették meg. Arról sem nem szólt a fáma, hogy ki vezette be, és hogy Orbánnak hét éve lett volna azt visszaadni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.