2017. május 31., szerda

VIP-VENDÉGKÉNT ÜLTÜK VÉGIG A CSALÁDPÁRTI KONFERENCIÁT, ÉS VÉGTELENÜL ELSZOMORODTUNK II.

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Kis György Márk
2017.05.31.


A Családok Budapesti Világtalálkozójának harmadik napja legalább olyan mozgalmasra sikerült, mint az első kettő. Beleláthattunk abba, hogy milyen az, amikor az abortuszellenes – családpárti mozgalom ellenségképet kreál magának, és milyen az, amikor szeretnének megújulni. Beszámoló a harmadik napról.


Az első két napról szóló beszámolót itt olvashatják.

A harmadik nap mentálisan fáradtan érkeztünk meg a Várkert Bazárhoz, ahol a One Of Us Életvédő Fórumot tartották. Ezzel párhuzamosan folyt a World Congress of Families, aminek utóbbi szervezői nagyon nem örültek, érezhetően kevesebben is voltak a Kongresszusi Központban a nap későbbi részében, talán pont a konkurens rendezvény miatt.

A Bazár gyönyörűen ki lett rittyentve, a konferenciateremben élvezetes lehet bármilyen témában előadásokat hallgatni, és nem voltunk híján az ingyen frissítőknek sem. Információink szerint a három nap rendezvényeit (és a vasárnapi utcai gyermeknapot) teljes egészében közpénzből finanszírozták, ennek ügyében közérdekű adatigényléssel fordultunk az Emberi Erőforrások Minisztériumához.

Az Életvédő Fórum előtt egy tiltakozást is láthattunk, “Anyaszomorítók”-feliratú molinót húztak ki feministák a Bazár tetejére. Az intézkedő rendőrök sokáig vakarták a fejüket, mivel ehhez a tüntetőknek minden joguk megvolt, ráadásul egy dokumentumfilmet is forgattak franciák a helyszínen (részben a tüntetésről), így kellett hozzá húsz perc, hogy a rend őrei leszedessék az erőszakosan lengedező lepedőket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.