2017. június 9., péntek

3 DOLOG, AMI SIRALMAS KÉPET FEST A MAGYAR BÍRÓSÁGOK MŰKÖDÉSÉRŐL

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Spectra
2017.06.09.


Varacskosdisznózás, alsós tanárnő stílusú tiltások és Orbán embereivel feltöltött bíróságok. A közelmúltban három olyan hír is megjelent a sajtóban, ami enyhén szólva aggályos képet fest a magyar igazságszolgáltatási rendszer helyzetéről.
  • Újra megpróbálhatják kormányzati emberekkel felhígítani a bírói kart
Azok után, hogy a bírák is beismerték, nincs független bíróság Magyarországon, most még jobban elfajulhat a helyzet. Úgy tűnik most újra napirendre kerülhet a bíróságok felhígítása.
Az Alkotmánybíróság tavaly nyáron kaszálta el a kormány különbíróságról szóló ötletét, amely szerint kiszervezték volna a meglévő rendszerből a hatalom számára kiemelten fontos gazdasági, politikai ügyeket. Ráadásul az új szervezet vezetőségét részben nem bírákból, hanem a közigazgatásban dolgozó jogászokból, például kormánytisztviselőkből állították volna össze.
444 informátora szerint az OBH egy újabb tervezett átalakítással kapcsolatban összesen 200 új bíróval és 500 igazságügyi alkalmazottal számol. Ehhez számos új bíró kinevezésére lenne szükség. Az informátor szerint pedig ez felveti a gyanút, hogy Orbánék ismét a kormányzati szférából érkező bírákkal akarják feltölteni a közigazgatási bíróságokat. Nos, nem is kérdés, hogy egy ilyen összetételű különbíróság, hogyan döntene például abban, hogy Mészáros Lőrinc nyerte-e a közbeszerzést, vagy megvásárolhatja-e Andy Vajna a következő tévéjét vagy rádióját...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.