2017. június 16., péntek

71 EMBER HALÁLÁT OKOZTA A RENDŐRSÉG TETŰLASSÚSÁGA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Iványi Margit
2017.06.15.


Két évvel ezelőtt szörnyű dolog történt: egy magyar rendszámú hűtőkamionban 71 menekült életét vesztette. Az eset augusztusban történt, gyakorlatilag megfulladtak a járműben, melyet Ausztriában találtak meg az A4-es autópályán a leállósávban Parndorf és Neusiedl között, a Bécs felé vezető oldalon. Egy nappal azután, hogy az embercsempészek ott hagyták.

A német Süddeutsche Zeitung számolt be most arról, hogy a tragédia nem következett volna be, ha a magyar hatóságok időben lefordították volna az embercsempészek közti, lehallgatott telefonbeszélgetéseket.

A magyar belügyminiszter is elismerte, hogy a magyar hatóságok birtokában voltak az ominózus telefonbeszélgetések, ám Pintér Sándor szerint a magyar rendőrség kiválóan végezte a munkáját: abban “jelenik meg a teljesítményük”, hogy kézre kerültek az elkövetők.

Az is kiderült, hogy a bűnszervezet telefonjait már nyár elején lehallgatták, így akadályoztak meg egy júniusi bűncselekményt.

Továbbá: “Ezeket a telefonbeszélgetéseket nem magyar nyelven, nem magyar bűnözők, hanem külföldiek, pastu és más nyelven követtek el, és ez került a magyar rendőrség birtokába. A fordítási eredménye és az esemény felderítése azonban csak később derült ki, amikor már a 71 holttestet Ausztria területén felfedezték. Tudomásul kell venni, hogy nem Magyarországon szervezték a bűncselekményt, hanem külföldön, nem magyarok szervezték, hanem külföldiek, Magyarországon csak átutaztak. Az, hogy ezt a magyar rendőség megakadályozza és felderítse, sajnálatos módon csak egy futurisztikus lehetőség lett volna.” - Így a belügyminiszter...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.