2017. június 26., hétfő

75 MILLIÁRDOS VASÚTI TENDERT NYERT MÉSZÁROS LŐRINC CÉGE

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Erdélyi Katalin
2017.065.26.


Az R-Kord Kft. a V-Híd Zrt.-vel közösen dolgozik a Püspökladány-Ebes vasútvonalon a NIF megbízásából, ami előzetesen 69 milliárd forintra becsülte a munkálatokat.

Az EU-s közbeszerzési értesítő június 24-i számában megjelent tájékoztatás szerint a felcsúti polgármester egyik cége ismét kapott egy gigantikus állami megbízást.

A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő R-Kord Kft. a V-Híd Zrt.-vel közösen nyerte el a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. tenderét, amelynek tárgya a 31,25 kilométer hosszú Püspökladány – Ebes vonalszakasz pályaépítési, plusz biztosítóberendezés tervezési és kivitelezési munkálatai.

A NIF előzetesen nettó 69,1 milliárd forintra becsülte a beruházást, de az R-Kord és a V-Híd (RV2020 Konzorcium) nettó 74,9 milliárdért végzi el a feladatot, vagyis bő 5 milliárd forinttal drágábban. Az összeget a NIF uniós pénzből, egy IKOP-projektből fizeti.

Az előreláthatólag 39 hónapig, vagyis bő három évig tartó munkálatok során 160 km/h sebességű és 225 kN tengelyterhelésű közlekedésre alkalmas pálya készül el. Korszerűsítik a vasútállomások vágányhálózatát, 55 cm magas állomási peronokat, aluljárókat, lifteket, perontetőket, külön szintű vasúti-közúti keresztezéseket, P+R rendszert, buszfordulókat, buszmegállókat és térvilágítást építenek ki, továbbá akadálymentesítést végeznek, és korszerűsítik a felsővezeték-rendszert is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.