2017. június 21., szerda

A CIVIL TÖRVÉNNYEL NEM VÁGÓDTUNK BE AZ AMERIKAI KORMÁNYNÁL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Iványi Margit
2017.06.21.


Közleményt bocsátott ki az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériuma, amelyben aggodalmát fejezi ki a magyar parlamentben elfogadott civiltörvény miatt.

Washington szerint a törvény a magyar társadalomnak arra a csoportját veszi célba, amely a korrupció ellen és a polgári szabadságjogokért harcol, a rájuk rótt teher pedig igazságtalan.

Az, hogy a külföldről támogatott szervezeteket a magyar társadalom ellenségeiként állítják be, gyengíti a magyarok azon képességét, hogy törvényes és demokratikus módon szervezkedjenek és így keressenek megoldást a problémákra.

A közlemény megjegyzi: ha a törvény hatályba lép, Magyarország újabb lépéssel kerül távolabb az EU és a NATO számára központi jelentőségű elvek és értékek fenntartásától.

A parlament múlt kedden fogadta el a „külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról” szóló, fideszes Gulyás Gergely frakcióvezető-helyettes, Kósa Lajos frakcióvezető, Németh Szilárd rezsibiztos és Vitányi István képviselő által benyújtott törvényt (130 igen, 44 nem és 24 tartózkodás mellett)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.