2017. június 4., vasárnap

A FIDESZ ÁLTAL SZÉTLOPOTT ORSZÁG NYOMORÚSÁGA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2017.06.03.



Biztosan elfelejtettük már, pedig most, hogy a Velencei Bizottság súlyos kifogásokkal terhes véleményt nyilvánított a kormány, nagyszerűségében felülmúlhatatlan civil törvény-javaslatáról, amely véleményt a kormány – közleménye szerint – ívesen leszardos, még inkább aktuálissá vált a kormánypropagandát nyíltan felvállaló igazi álcivilekről beszélni.

Mint tudjuk, a Csizmadia-Bayer-Bencsik-Stefka-Lomniczi&Co. hivatásos békemenetelők hangzatos nevei által fémjelzett CÖF-CÖKA, közhasznúnak csúfolt, kormányseggnyaló szervezet a 100 százalékban állami, azaz közpénzből működő Magyar Villamos Művek (MVM) kifizetési listáján szerepelt tavaly. Egészen konkrétan 508 millió forintot (= több, mint félmilliárd) tehettek zsebre tavaly, amit majd idén fognak elkölteni csupa hasznos dologra. És örüljünk, hogy adót is fizetnek utána, tehát mindenki jól jár, abszolút mindenki.

A kormány válogatott szócsövei igyekeztek elmagyarázni, hogy semmi közük nincs a támogatáshoz, ráadásul nem közpénzről van szó. Lázár János mindenes első körben a parlamentben fejtette ki, hogy milyen jó hír ez, hát legalább nem a szocialisták lopták el, aztán egy óvatlan, csütörtöki kormányinfón engedte az őszinteséget kikönyökölni a száján és bevallotta, hogy természetesen közpénzről van szó.

Azt most hagyjuk is, hogy ennyi állami támogatást a legnagyobb ellenzéki pártok sem kapnak, hogy ez az összeg önmagában fele annyi, mint Soros György alapítványának összes magyarországi költése, de azt viszont ne hagyjuk, hogy a CÖF álcivilezte leghangosabban azokat, akiknek a vegzálását, sorosügynöközését a drága jó állampárt zászlajára tűzte.

A 444 vette észre, hogy az össze-vissza kommunikálás után a lakájmédia, annak is az Origo nevű pöcegödre utasításba kaphatta, hogy fasza lenne jó színben feltüntetni az MVM-et, amely természetesen kizárólag jó ügyeket támogat. El is készült egy alákérdezős hányinger-interjú Dr. Bentzik Rékával, a Magyar Villamos Művek Kommunikációs és Külügyi Kapcsolatok igazgatójával, akiben nem tudom kinek a mijét kell tisztelnünk nekünk így testületileg (de, tudom), és aki külön kihangsúlyozta, hogy a rengeteg sok nemes célt ők minden esetben saját forrásból – a piacról származó bevételeikből – fedezik. Aztán tovább csacsogott, és enyhén elszólta magát (kimásoltam, hátha eltüntetik közben):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.