2017. június 14., szerda

A KÖTELEZETTSÉGSZEGÉSI ELJÁRÁSSAL ELRAJTOLT A VÁLASZTÁSI KAMPÁNY

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.06.13.


Brüsszel azért oszt kohéziós pénzeket, hogy a kedvezményezettek közeledjenek, ne távolodjanak Brüsszeltől. Az adhéziós pénzek Moszkvából jönnek.

Kötelezettségszegési eljárást jelentett be kedden az Európai Bizottság (EB) Magyarország ellen a menekültek áthelyezését szabályozó uniós megállapodás szabotálásáért. Ezzel Brüsszelben meghúzták a 2018-as parlamenti választási hadjáratot elindító rajtpisztoly ravaszát. Rá lehet engedni a Habony-művek kazánjaiban megtermelt nagy nyomású gőzt a kormányzati propagandagépezet turbináira, magasabb sebességfokozatba kapcsolva a már eddig is nagy fordulatszámon üzemeltetett „migráncsozást”, brüsszelezést, sorosozás, a hazánkat idegenekkel betelepíteni szándékozó brüsszeli bürokraták alázását, és a déli határon állított kerítés és a nemzetmegmentő Orbán Viktor dicsőítését.

Az EB hazánk mellet még két V4-es tagországgal – Lengyelországgal és Csehországgal szemben is ugyanilyen döntést hozott, de megkímélték Szlovákiát, mivel Pozsony az utolsó pillanatban mégis befogadott néhány menekültet, és kész továbbiak elhelyezésében is részt vállalni. Nem úgy, mint Budapest, Varsó és Prága melyek, mint az EU támogatási pénzek legnagyobb kedvezményezettjei, a szolidaritás minimális megnyilvánulása helyett, a hátukat mutatják Európa annak a felének, amelynek pénzén felzárkózni próbálnak a kontinens színvonalához.

Annak az Európának intenek be, amelynek pénzén Magyarországon az Orbán család és barátai, vazallusai és strómanjai, a Csányi Sándorok, a Mészáros Lőrincek, a Garancsi Istvánok, az Andy Vajnák, a Tiborc Istvánok és társaik a nemzet nagytőke megteremésén fáradoznak, másképpen: akik e pénzek fő kedvezményezettjei, még pontosabban, akik e pénzek jelentős részét a saját zsebeikbe irányítják, vagy ahogy a kocsma őszinte népe mondja, ellopják.

A Brüsszelből érkezett hír teljesen hidegen hagyta a magyar közvéleményt, amely már beletörődött, hogy az ország lakosságának egy elhanyagolható hányada teszi rá a kezét a 10 millió magyarnak járó uniós pénzekre, sőt a migrációs népszavazás eredménye és a közvélemény-kutatások tanulsága szerint helyén valónak érzi, hogy hazánk csak akkor és annyiban tartja magára nézve kötelezőnek az Európai Unió döntéseit, amikor és amennyiben azok nem követelnek tőle áldozatot, hanem kizárólag előnyökkel járnak. Nagyjából ugyanezen magasztos szolidaritás elvét vallják százezrek akkor is, amikor néhány száz háborús menekülttel kellene sorsközösséget vállalni és megosztani velük a saját nyomorunkat, ami a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb statisztikája szerint a magyar családok esetében átlag 22 milliós vagyonnak felel meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.