2017. június 25., vasárnap

A KULTÚRÁTOK CSÚCSA, AZ: BIRKAPÖRKÖLTET ZABÁLNI 38 FOKBAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.06.25.


...Ilyen a világon nincs, hogy lassan egy kolbásztöltő- és főzőfesztválra, pálinka és sörmaratonra, tetszőleges gasztronómiai bohózatra több miniszter jut, mint sebészorvos, altatóorvos, nővér és ápoló a magasról leszart magyar kórházak bármelyikében. És üvöltik, döngetik a mellüket, hogy nekik ez a kultúra. Ja, az ő kultúrájuk csúcsa és legfontosabb eleme a birka. Meg az ő megfőzése. Az előtte megivott pálinka és az utána küldött pohár borok.

Nem a kibaszott siralmas kórházi koszt javításán dolgoznak, hanem vicceskednek Karcagon a 40 kilós vaslábas mellett, mert nekik ez jelenti a sportot. A karcagi birkapörkölt receptjének bebiflázása az oktatást, az egészségügy meg annyit tesz, hogy aki jól étkezik, az nem lesz beteg, aki meg nem étkezik jól, mert nincs miből, az rohadjon is meg. A pofámról az összes bőr lejön, hogy hol tart ez az ország, amelyet ilyen embernek vezetnek állítólag. Akiknek az ősi, a magyar, a hungarikum, a hagyomány, a népi, a zabálás, a pörkölt, a pálinka, a bor jelentik a kultúrát, miközben minden omlik össze körülöttük.

Ez az ócska hungarikumozás, ez megy. Miközben félanalfabéta alattvalókat bocsát ki az oktatási rendszer, miközben a kórházak bezárnak, mert nincs humánerőforrás, aki gyógyítani tudna, ezek az elvetemültek annak örülnek, hogy birkapörköltet zabálhatnak 38 fokban, mert attól a haza fényre derül. És miközben gyerekek százezrei éheznek és a közösből kell etetni őket, ez az ocsmány pap azzal vicceskedik, hogy aki nem jól étkezik, az beteg lesz. Van még pofájuk fokozni ezt a lánctalpas menetelést? Még meddig?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.