2017. június 9., péntek

A MAGYAR STRÓMAN

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG
Szerző: Csókás Máté
2017.06.09.


A stróman valóságos aranyember, amihez hozzáér az arannyá változik...

Hommage á Nagy Lajos

A stróman egy olyan pirospozsgás potentát, aki reggeli imádságul (mert hát vallásos ember!) még az ágyban halat, hideg sültet, dzsemet, tejszínes kávét, csipkés szalvétát, hófehér kenyeret és ezüst villát eszik, reggeli után meetingen fogadja a titkárt és a könyvelőt, aki ugyan a titkár szavaiból és a könyvelő kimutatásokból nem ért egy betűt sem, de azért all together leszidja mindkettőt. Aki a meeting után vagy vadászik, vagy hanyatt fekve ül a díványon, és ebédig elnézi a mennyezetet anélkül, hogy eközben csak egy felet is gondolna; akit ebédkor lenge escort lányok szolgálnak ki lábujjhegyen; aki erőlevest, előételt, sültet köretekkel, fagylaltot, sajtot, gyümölcsöt és badacsonyit ebédel különféle ékes fantázianeveken; aki ebéd után szemeskávét iszik cukor nélkül whiskyvel; aki ebéd után a szivarszobában kubait szí, és igen művelten társalog öt-hatig arról, hogy milyen szemetek azok a bankárok és brókerek; aki estefelé focizik vagy elhajtat a stadionig, esetleg újra vadászik, vagy meglepi valamelyik üzletfelét, majd aki este megint elölről kezdi az evést az előételnél.

A stróman tulajdona az úgynevezett vagyon. Ez áll sok-sok sajtótermékből, bankból, stadionból, befektetési alapból, ingatlanból, svájci bankszámlaszámból és mindemellett földből, melyet büdös árkok, ronda kerítések és szép fák vesznek körül, melyen búza és egyéb kukoricák teremnek (a szőlőt és a gyümölcsöst a stróman előzőleg már rég kivágatta), amelynek közepén díszlik a kastélyszerű tanya. (Mert a stróman egyébként mélyen puritán ember.) A kastélyszerű tanya húsz-harminc gyönyörű termével egy jóképű dombon ékeskedik, előtte az udvar terül el, azután a stadion következik, a stadion után a garázs és a fészerek állnak, végül mindezeken túl a panelházak szemtelenkednek.

A panelek lakója az úgynevezett panelproli. A panelprolik gazember parasztok, akik fizetett ellenségei a strómannak, akik rondák, büdösek és kövérek, mert egész nap látástól vakulásig dolgoznak és fészbúkoznak, meg mémeket gyártanak és azokon röhögnek, valamennyit agyon kellene ütni, és oda temetni azok mellé a szemét bankárok és brókerek mellé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.