2017. június 19., hétfő

A SOROS-KATONÁK ZAVARGÁSRA KÉSZÜLNEK

LENDVAI ILDIKÓ BLOGJA
Szerző: Lendvai Ildikó
2017.06.18.



A puccs az, amikor egy csoport erőszakos eszközökkel el akarja orozni a hatalmat a törvényesen megválasztott kormánytól. Ahogy a dal szerint "teve van egypúpú, van kétpúpú, sőt több", puccsból is többféle van.

Van pl. önpuccs, amikor a vezető maga játssza el a puccsot, hogy erre hivatkozva bővíthesse hatalmi eszköztárát, és/vagy megvádolhassa ellenfeleit.

Van ennél is jobb és kockázatmentesebb: a "virtuális", mondhatnám, "plátói természetű" önpuccs. Ehhez nem fegyverekkel, hanem lélektani hatásokkal kell operálni, de a képlet ugyanaz. Fogjuk rá ellenfeleinkre, hogy erőszakra készülnek, tegyük őket ezzel gyűlöletessé, magunkat meg a béke és a törvényesség őrévé. Még jobb, ha híveinket a rendért és békéért való harcra tüzeljük, ha már valamilyen érthetetlen okból úgyis Békemenetnek nevezik a legmilitánsabb hangadók által vezetett sereget.

Feltűnő, hogy szinte egyszerre jutott a kormányoldali média arra a szenzációs felismerésre, hogy ősszel a kormányellenes erők "rendbontásra", "erőszakos cselekményekre", "zavargásra", "a társadalmi rend felforgatására" készülnek, sőt erre kiképzést kapnak...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.