2017. június 17., szombat

A SÜRGŐSSÉGI BETEGELLÁTÁS ROMATIKÁJA

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Tabunyitogató
2017.06.17.


Egy beteg tette közzé történetét a magyar egészségüggyel, a közösségi oldalon, elmesélve, hogy vérző sebbel nem igazán szerették volna ellátni őt.

A történet ide kattintva elolvasható.

Hmm... Jártam már így én is. Csak nekem nem volt lehetőségem átruccanni egy másik ország egészségügyi rendszerébe.

Az eset egyszerű volt: orrvérzés. Hívtam a mentőt, mert előző nap tamponáltak fel – szintén a sürgősségin, szintén orrvérzés miatt – és, gondoltam, itt bizony valami nem stimmel. Annál is inkább nem stimmel, mivel az orrvérzés megjelenése előtt pár órával egy kb. 18 cm-es tampont húztam ki a (kapaszkodj meg!) torkomból. ... Tehát, sanszosnak véltem, hogy az orvosi tamponálás szétesett az arcomban.

A vonal másik végén azonban közölték: péntek este van, jobban jár, ha szerez egy személyautós szállítást, mert a mentő csak több óra múlva fog kiérkezni, addigra, vérhígítóval sanszos az életveszélyes állapot esetleges kialakulása. ...

Szereztem autót, sofőrt, de akkor már köptem is a vért.

Beérkezve a sürgősségire, megnyugtatóan közölték - miután szemrevételezték az előző napon, orvosilag történt feltamponálásomat: üljek le, és várjak nyugodtan, mert - mivel az ügyeleti díjakat a kórház nem tudja kifizetni az orvosoknak - keresni kell egy olyan fül-orr-gégészt, aki behívható. És ez bizony időbe fog telni, így, péntek éjszaka. …

Leültem, vártam. A tamponálás átázott, de nem cserélték ki, mondván: azt csak a szakorvos teheti meg.

2 óra múlva már hánytam a vért, mire odajött a nővérke, és rám szólt: Hölgyem, legyen kedves disztingválni, mert a többi beteg szépérzetét sérti, amit itt művel..
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.