2017. június 10., szombat

A "ZÉRÓ TOLERANCIA" ELLENÉRE AZÉRT ÖSSZEÁLLT AZ ÚJABB MUTYILISTA

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: prima.vera
2017.06.09.



Közel 600 milliárd forintnyi közbeszerzés ment az Orbán-közeli oligarcháknak öt év alatt: a felcsúti fociklub tovább gyarapodik, Paks reklám- és médiaköltései kormányközelbe kerülnek, a letelepedési kötvényen pedig csak Magyarország bukott, mindenki más nyert. Németh Szilárd szerint azonban a kormány zéró toleranciát tanúsít a korrupcióval szemben.

Úgy tűnik Németh Szilárd mégsem ebben az országban él, vagy csak egy messzi álomvilágból tudósított, amikor azt mondta, hogy „a Fidesz zéró toleranciát tanúsít a korrupcióval szemben”. Nemcsak a jelen gyűjtemény, hiszen ez csak az utóbbi időszak történéseit veszi górcső alá, hanem sajnos eddigi „mutyi-blogjaink” is ennek ellenkezőjéről tesznek tanúbizonyságot.
Kiemelkedő a Puskás nyeresége
Bár szakmailag a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia nem nagyon tud sikereket felmutatni, hiszen tavaly kiesett az első osztályból, a tulajdonos Mészáros Lőrinc azonban annál inkább – klubja ugyanis ennek ellenére is irigylésre méltó évet zárt anyagilag – 801 millió forint adózott eredményt értek el 2016-ban, amelynek felét már a másodosztályban töltötték. A Puskás Futball Club FC nettó árbevétele 2,2 milliárd forint volt tavaly. Ez egészen elképesztő adat. A Fradi és a Videoton árbevétele volt ennyi 2015-ben, messze megelőzve a többi klubot. Üzletileg ez mindenképpen parádés, hiszen a Puskás nettó árbevétele 2014 óta évente 700 millió forinttal nő, legvalószínűbb az, hogy mindezt a tao- és egyéb támogatásból érték el, nem pedig jegyértékesítésből, tekintve, hogy az átlagnézőszám 1000 alatt van. Mindenesetre a Puskás támogatói listája hosszabb, mint az NBI-es kluboké...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.