2017. június 11., vasárnap

ADDIG CSAK ÁGNES ASSZONYOK LESZNEK, KORRUPT CSIRKEFOGÓK ÉS HAZUG TOLVAJOK LESZNEK


KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet

2017.06.11.


Felesleges is megtanulni bármelyik miniszter, államtitkár, államtitkár helyettes, vagy akár szóvivő nevét. Elég annyit memorizálni, hogy Ágnes asszony és kész. Mert mindegyiknek az a dolga, hogy mossa, mossa azt a rohadt lepedőt.

Most éppen az egészségügy lepedőjét mossa a két szorgos.

„A lakosság egészségi állapotáért a legkevésbé az egészségügyi ellátórendszer felelős, az egyén egészségi állapotát 43 százalékban az életmód, a jövedelem és a végzettség befolyásolja – közölte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár egy pénteki budapesti konferencián, ahol Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár is felszólalt.”

És ez mennyire így van! Nem az egészségügy hibája, ha elhízik valaki, mert tésztát eszik krumplival és megfordítva, mert nem fogyaszt elég zöldséget, gyümölcsöt, mert nem friss salátával eszi a sovány húst, halat, mert nem eszik elég tejterméket. Erről valóban nem az egészségügy tehet, hanem – jobb esetben az igénytelenség és azért jobb ez az eset, mert lenne más választása az illetőnek – rosszabb esetben viszont az, hogy a krumpli, tészta, olcsó margarin, étolaj, só, silány minőségű – lehetőleg kínai téglaporral feljavított – pirospaprika még megfizethető számára.

Arról sem az egészségügy tehet, ha a kedves beteg nem váltja ki a receptet, hanem inkább cipőt vesz a gyerekének, vagy fát, hogy ne fagyjon meg a család, esetleg befizeti a rezsiszámlákat.

Ahhoz sincs köze az egészségügynek, ha a kedves beteg minden jótanács ellenére stresszel, nem pihen eleget, nem alszik rendesen. Minderről nem az egészségügy tehet – szemben azzal, amiről meg igen, mert a túlhajszolt és/vagy fásult orvos félrediagnosztizál, vagy olyan sokáig kell várni egy vizsgálatra, hogy régen késő, mire kiderül a baj -, hanem kicsoda? Nézzük a videót, kiderül belőle...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.