2017. június 25., vasárnap

ADJ EGY FELEST, HOGY OKÁDJAK - HÁNYADÉK EZ AZ EGÉSZ, AHOGYAN EZEK FELEST CSINÁLTAK A A KÉTHARMADOSBÓL!

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2017.06.24.


Arról, hogy miért lett végül is feles a kétharmados, Lázár nem tudott mit mondani. „Ebben nem tudok állást foglalni. Ezt nyilvánvalóan az előterjesztőknek kell mérlegelniük”– mondta.

Még mielőtt azokat idézném, elmondom az én álláspontomat ezzel kapcsolatban. Szerintem a kormány már előre tisztában volt azzal, hogy nem megy át pénteken ez a plakátcirkusz kétharmaddal, ezért a biztonság kedvéért, megalkották a kész átverés csinn-bumm cirkuszát.

Az előterjesztők közül – az alkotmányellenes „lex csicska” ilyetén megoldásának védelmében – a fineszes törvényalkotási bizottság elnöke azzal a parasztvakító érveléssel állt elő, hogy ugyanolyan generális szabályozásról van szó, mint az adótörvények vagy a számviteli törvény: ezek is feles parlamenti többséggel elfogadhatóak, holott érintik a pártok gazdálkodását. Csak hogy itt másról van szó. „Be lehet csempészni a városképvédelmi törvénybe a pártok gazdálkodását érintő szabályokat, de az Alkotmány VIII. cikkelyének 4. bekezdése szerint a pártok gazdálkodására vonatkozó szabályozáson csak kétharmaddal lehet változtatni, feles többséggel nem” – mondják az alkotmányjogászok.

A trükközéssel tegnap egyszerű többség is elegendő volt ennek, az elkövetkező kampány során kiemelkedő jelentőségű plakátcirkusznak törvényerőre emeléséhez. A „trükk”. a T/15329 számú módosító indítvánnyal valamennyi költségvetési szerv számára előírták, hogy csak az előző év listaárain hirdethetnek. Kedvezményekhez közbeszerzési döntés szükséges, hatóság ellenőrizné a plakátokat.

A hatalom megtartásához elengedhetetlen az ellenzék kampánylehetőségeinek további szűkítése. Ez az oka annak, hogy jogászi manőverezéssel felessé, egyszerű többséggel is elfogadhatóvá tették a már említett előterjesztést...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.