2017. június 1., csütörtök

AKÁR MÁR HOLNAP FELFALHATJA A FIDESZ A MANDINERT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Pap Szilárd István
2017.05.31.



Az elmúlt évek sajtószabadságot érintő nagy botrányai jól mutatják, hogy milyen sajtóban is érdekelt a Fidesz. Központi kézivezérlésű, a kormánytól független vagy urambocsá kritikus hangok nélküli, egységesen cselekvő masinéria az, amire a párt vágyik. És ebben még a jobboldali, konzervatív médiumok sem kaphatnak helyet, ha fenntartják igényüket az árnyalt gondolkodásra és a kritikus attitűdre. Ezt látszik megerősíteni a híresztelés, miszerint a Mandiner új, a kormány számára megbízhatóbb kezekbe kerülhet, akár már holnaptól.

Múlt héten írta meg az Átlátszó, hogy Mandiner Press néven céget jegyeztetett be a sajtóban főként Habony Árpád hitelezőjeként elhíresült Tombor András. A portál szerint az üzletember ezzel közelebb került a Mandiner bekebelezéséhez. A Kettős Mércéhez eljutott információk szerint az átvételre már június elsején sor kerülhet.

Tombor érdeklődése a Mandiner iránt nem újkeletű, az Átlátszó már 2015-ben is cikkezett arról, hogy Tombor bevásárolná magát a Mandiner kiadójába, de akkor az átvételről szóló híresztelések nem bizonyultak igaznak. Azóta persze – párhuzamosan a Simicskától független kormánymédia kiépülésével – sok minden megváltozott, és ez a helyzet lehet az, amely megpecsételi a Mandiner sorsát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.