2017. június 26., hétfő

ÁLLAMFÉRFIÚ

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2017.06.26.


Látom, hogy megint nem tetszik érteni a lényeget. Alig több, mint két hete ez a slampos, ápolatlan, nagyhasú, zsebredugott kezű kis bimbasi utasította a belügyminisztert, hogy lépjen fel a törvény teljes szigorával egy antiszemita ellen (nem magára gondolt). Nem tudom, a rosszarcú, koszos csatornalakó fellépett-e (alig hiszem), de az tény, hogy az ország antiszemitái nem rokonszenveztek ezzel az utasítással. Lépni kellett.

Egy buta, rosszindulatú, gyűlölettel átitatott lelkületű alak világképe magától értetődő természetességgel buta, rosszindulatú és gyűlölettől tocsogó, a vonzalmai, az értékszemlélete és ezekből fakadóan a múltról való megnyilvánulásai is torzak. Kérdezte tőlem egy ismerősöm, szerintem elhiszi-e a csúti hízott, amit mond. Azt válaszoltam, erre a kérdésre nem létezik értelmes válasz. Egy bomlott agy ficamodott, a még követhetőtől szerteágazóan eltérő idegpályáinak a kazlában kár keresni bármi racionálisan megfoghatót, nincs ott más, csak sötétség.

Ez a bomlott agy régóta vágyik már arra, hogy kimondja, Horthy Miklós nagy ember volt, kivételes államférfiú. Na! Most megvan. Mennyivel nagyobbat szól ez, mint egy utasítás a belügyminiszternek? A fellépésre. Azért ez mégis csak a magyar történelem egyik legkártékonyabb figurájának a dicsőítése, nem? Kell még valami? Ha eddig kétséges lett volna, ki az igazi példakép, mostantól minden érthetővé vált...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.