2017. június 29., csütörtök

ÁLLÍTSUK MEG ORBÁN UI-T!

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2017.06.29.


Nem dicsekvésként, inkább rosszkedvűen idézek néhány részletet egy 2002-es (bizony, nem csalás, nem ámítás, 2002-es) írásomból, amely a Budapesti Lapban jelent meg. A cikk címe: Állítsátok meg Orbán Uit, és néhány nappal az akkor még kétfordulós választások első fordulója után íródott.

“Drámaíró tollára való élvezet volt megfigyelni a Fidesz választási centrumában az ott megjelent nagyszámú fontosság és más földi halandó arckifejezésének változásait.

Az első egy órában még csupán a kisebb települések eredményeit számolták össze és ekkor igen sok helyen a Fidesz vezetett. Mámoros arcokat lehetett látni, s hogy a hangulat fokozódjék, alkoholos italok is előkerültek.

Azt estnek ebben a szakában még Deutsch Tamás sportminiszteri alelnök is saját önnön megjelenésével képviselte magát, a figyelmes szemlélő időnként más főnököket is láthatott.

Azután, ahogyan az idő előre haladt és egyre több szavazatot számláltak össze, csökkent a Fidesz előnye.

Előbb csak kisebb redők gyűltek a homlokokra, majd amikor az MSZP beérte a kormánypártot, egyre idegesebben néztek körül a korábban még önkívületben ölelkező fidesznyikek. Ám hiába néztek körbe, sehol senki főembert sem láttak: a vezetőség, ekkorra már, úgy ahogy volt, felszívódott. Egyedül szegény Várhegyi Attilát, a választmány elnökét dobták oda a sajtónak koncként, gondolták, hogy egy, igaz, még nem jogerős, de azért elmarasztaló bírósági ítélettel a háta mögött, neki már úgyis mindegy.

Fél 11-kor már látni lehetett, hogy a Fidesznek annyi..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.