2017. június 14., szerda

AZ EU NEM ENGEDI, HOGY MEGKÉRDŐJELEZZÉK A SZOLIDARITÁS ELVÉT - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió/Kárpáti János
2017.06.14.



Martin Schulz, a német szociáldemokraták kancellárjelöltje azt mondta egy tegnapi berlini rendezvényen, hogy ha megválasztják, azon lesz, hogy az unió vonja meg a támogatásokat azoktól az országoktól, amelyek nem hajlandóak menekülteket befogadni.

„Nem fogjuk engedni, hogy megkérdőjelezzék a szolidaritás elvét” – jelentette ki Schulz a Politico című amerikai hírportál Brüsszelben szerkesztett európai kiadásának beszámolója szerint. Az Európai Parlament volt elnöke visszautalt arra, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök a németek gondjának minősítette a menekültkérdést.

„Orbán úr azt mondja, ez német probléma. Hadd tegyem egészen világossá. Amikor a mezőgazdasági politikáról van szó,akkor mindig igen, kérem. Amikor a támogatásokról, akkor mindig igen, kérem. És amikor a szolidaritás merül fel a menekültpolitikában, akkor köszönöm, nem. Ez elfogadhatatlan” – fogalmazott Martin Schulz.

Beszámolójában a Politico megjegyezte: mindez akkor hangzott el, amikor az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, mert nem hajlandóan átvenni menekülteket más, e tekintetben túlterhelt uniós tagországoktól, Olaszországtól és Görögországtól.


Ez az egyik olyan magyar vonatkozású téma, amelyet ma széles körben tárgyal a világsajtó. A másik, hogy az Országgyűlés elfogadta a külföldi támogatást élvező nem kormányzati szervezeteket megbélyegző törvényt, amely büntetést helyez kilátásba arra az esetre, ha egy ilyen civil szervezet elmulasztja megemlíteni bármilyen megnyilvánulásában azt a tényt, hogy külföldi támogatásban részesül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.