2017. június 10., szombat

AZ MEGÉRDEMLI, HOGY AZ ORBÁN-MÉSZÁROS DINASZTIA BIRTOKÁN LAPÁTOLJA A TURULSZART

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.06.09.


Van egy jó hírem, sőt, több is. Ma csak 370 millió adóforinttal drágult a vizes vébé. Ez azért feltétlenül jó hír, mert tegnap meg 950 millióval, és talán elképzelhető, hogy 130 milliárdból megússzuk. Persze sosem lehet tudni, de biztos, ami biztos alapon jelenleg már nettó 102,5 milliárd forintnál járunk. Ez egy 2013-ban 8 milliárdról indult nemzetstratégiai projekt esetében is több, mint beszarás.

Ehhez képest a két nap alatt 1,3 milliárdos drágulás pedig egyszerűen bagatell. Alig valamivel több, mint amennyit idősebb Orbán Győző ex-párttitkár, jelenlegi bányatulajdonos osztalékként kimart a zsíros állami beruházásokban játszott oszlopos és megkerülhetetlen szerepéért.

Ennél csak jobb hír is van viszont: három év leforgása alatt (2014-2016) 35 milliárd forint csordogált bele az ifjabb Orbán Viktorhoz közvetlenül közel álló, építőiparban érdekelt oligarchák és strómanok zsebébe. Vegytisztán.

Majdnem elfelejtettem: ha ebbe Simicska Lajost is beleszámoljuk, akkor nem 35, hanem 51 milliárd forintról beszélünk. Szerintem egészen nyugodtan beleszámíthatjuk Simicska Lajost is, akinek cégeire egyébként mostanság uszították rá a mindig éhes Tállai András vezette Nemzeti Adó- és Vámhivatalt.

Nem, nem az új, táskás szemű Simicskára, ott minden rendben van: ha már erről beszélünk, rögzítsük az utókor számára, hogy Mészáros Lölö korszakos zseni 10 kibaszott nap alatt 6, 5 milliárddal hízott a közelmúltban. Ha ebben az ütemben halad (és miért is ne haladna?) jövőre, amikor visszatekint a korábbi szánalmas, egy év alatt regisztrált 100 milliárdos zsírosodására, ő is elröhögi magát. Nade:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.