2017. június 18., vasárnap

AZ ÖRKÉNY SZÍNHÁZ ELŐADÁSA NYERTE A POSZT-OT - SZÉKELY KRISZTÁÉ A LEGJOBB RENDEZÉS, ÓNODI ESZTERÉ ÉS TRILL ZSOLTÉ A LEGJOBB FŐSZEREPLŐ DÍJA

SZÍNHÁZ - MAGYAR SZÍNHÁZI PORTÁL
Szerző: szinhaz szerk.
2017.06.17.


A XVII. Pécsi Országos Színházi Találkozó hagyományosan a díjak kiosztásával ért véget. A legjobb előadás díja az Örkény Színház Mesél a bécsi erdő című produkciójáé lett, melyet Bagossy László rendezett, a legjobb rendezés díját a budapesti Katona József Színház előadása kapta Székely Kriszta Nórájáért. Ónodi Eszter Nóra szerepéért a legjobb női főszereplő, Trill Zsolt a Gyulai Várszínház és a Nemzeti Színház közös III. Richárdjának címszerepéért a legjobb férfi főszereplő díját kapta.

A Mesél a bécsi erdő a fődíjon kívül a legjobb női mellékszereplő (Für Anikó), a legjobb zene (Kákonyi Árpád) és a legjobb jelmez (Ignjatovic Krisztina) díját is elnyerte, ezzel a POSZT abszolút győztesének tekinthető. A Mundruczó Kornél rendezte Látszatélet a legjobb írói és dramaturgi munkáért (Wéber Kata és Boronkay Soma), illetve a legjobb díszletért (Ágh Márton) járó díjat viheti haza. A legjobb 30 év alatti színészek Sodró Eliza (A falu rossza) és Gyöngyösi Zoltán (III. Richárd) lettek. A kecskemétiek Platonovja Nagy Viktor révén a legjobb férfi mellékszereplő, a kolozsváriak A mélybenje Yuri Kordonsky munkájáért a legjobb fényterv, a Budapesti Operettszínház A chicagói hercegnője pedig Bodor Johannának köszönhetően a legjobb koreográfia díjával gazdagodott. A közönségzsűri díját Kocsis Pál kapta a Platonovban nyújtott alakításáért.

A szakmai zsűri tagjai: Deres Péter (dramaturg), Felkai Eszter (színésznő), Márkos Albert (zeneszerző), Sebastian Vlad Popa (külföldi színházi szakember), Pozsgai Zsolt (író), Puskás Panni (kritikus), Szlávik István (tervező), Tóth Tibor (színész), Zakariás Zalán (rendező).

A színészzsűri tagjai: Moór Marianna, Töreky Zsuzsa, Barnák László.

A közönségzsűri tagjai: Nemes Ildikó, Somogyi Éva, Hörnyéki Klára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.