2017. június 7., szerda

AZ OROSZOK MÉG MÉLYEBBEN BELENYÚLHATTAK AZ AMERIKAI VÁLASZTÁSI RENDSZERBE, MINT AMI A HÉTFŐN KISZIVÁRGOTT NSA-DOKUMENTUMOKBÓL LÁTSZOTT

444.HU
Szerző: Horváth Bence
2017.06.06.


A szenátus hírszerzési bizottságának alelnöke, Mark Warner demokrata szenátor arról beszélt az USA Today-nak kedden, hogy az orosz támadások az amerikai választási rendszer ellen még annál is széleskörűbbek lehettek, mint amit az Intercept által nyilvánosságra hozott NSA-anyagokból látszott. 

Warner ugyanakkor nem gondolja azt, hogy az orosz támadás ténylegesen befolyásolta a választások kimenetelét, csak arról beszélt, hogy a beavatkozás mértéke jóval nagyobb volt és több állam volt érintett, mint ami kiderül az internetre kikerült anyagokból. Elmondása szerint próbálta rávenni a hírszerzési ügynökségeket, hogy oldják fel az érintett államok neveit, ezzel segítve, hogy érdemi biztonsági lépéseket lehessen tenni a 2018-as képviselői választások előtt.

A virginiai szenátor szerint ugyanis ezek az akciók nem értek véget a választások napján.

Az Intercept által ismertetett NSA-anyagól az látszik, hogy az orosz katonai hírszerzés sikeresen meghekkelt legalább egy olyan céget, ami szavazógépek hardvereit és az azokhoz való szoftvereket gyártotta. Ezen felül adathalász emailekkel árasztottak el legalább 122 választási biztost és irodát.

Warner ugyanakkor nem értett egyet a szivárogtatással, szerinte az elkövetőt az igazságszolgáltatás elé kell állítani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése