2017. június 16., péntek

AZTÁN LEGKÖZELEBB MAJD EGY KORMÁNYELLENES TÜNTETÉSEN HANGSZÓRÓBA BESZÉLŐ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRT FOGNAK VÉGIGHURCOLNI A FEKÁLIAMÉDIÁJUKON

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2017.06.16.


A tegnapi nap legfontosabb híre lett volna – a csütörtökre való különös tekintettel – Lázár János legokosabb miniszter szokásos két órás nárcisztikus agymosó fellépése, ami kormányinfó néven fut. De nem lett.

Sajnos ezúttal a Migráns1 közpénztelevízió háttérbe szorította ezt a rendkívül hasznos színjátékot: Ahmed H., röszkei zavargó, terrorizmus miatt első fokon 10 év börtönbüntetésre ítélt migráns másodfokú pere zajlott ugyanis a a Szegedi Ítélőtáblán, ezért a propaganda nagyágyúja csőre töltve, exkluzív élő adásban készült a hatalmas kegyelemdöfésre.

Arra tudniillik, hogy az elsőfokú ítélet jogerőre emelkedik a másodfokú döntéssel (amelyet készpénznek vettek az elvtársak) és Ahmed H.-t lehet majd mutogatni, mint a véres kardot: veszélyben az ország, a nemzet, bezzeg mi megmondtuk, ilyen elfajzott vademberek fogják megerőszakolni a keresztény magyarságot. Lám-lám, jogerősen is igazunk volt, működik a magyar igazságszolgáltatás. Úgyhogy ezekben a vérzivataros időkben egyetlen esélyünk van: újra meg újra a Fideszre szavazni, kétharmaddal lehetőleg, mert akkor talán nem halunk meg mind. Akkor megmenekülhetünk.

Szóval az Európai Bizottság által indított kötelezettségszegési eljárás hűsítő árnyékában Ahmed H. ügye nem csupán szimbolikus jelentőséggel bírt a kormány és propagandagépezete számára: ez az egyik olyan ügy, amelyre támaszkodva tökéletesen csúcsra lehetett járatni a nemzeti elmebaj rendszerét és Európát köpködni, amiért ránk akarnak kényszeríteni valamit, amit egyébként Orbán Viktor is aláírt a két szép kezével.

A köztévé tehát minden erejével és ifj. Lomniczi Zoltán minden lojális szakértelmével rákészült. Mint kiderült, a buktára. Ugyanis több órányi élő közvetítésbe oltott hergelés után, konkrétan az után, hogy a tárgyalóteremből végig közvetítették az első fokú ítélet ismertetését, a vádbeszédet, a védőbeszédet, az ítélőtábla másodfokú döntését és annak indoklását végül nem adták élőben (ITT egy remek cikk az egész szánalmas vergődésről). A Fidesz számára kellemetlen ítélethirdetést kénytelenek voltak lekeverni és felvételről benyomni Lázár János mutatványát.

Az kétségtelen, hogy egy olyan országban, ahol egyelőre szerencsére minimális esélye van bármilyen terrorcselekmény bekövetkezésének, még egy elvetemült majdnem kétharmados államgépezetnek sem túl könnyű terrorfélelemben tartani egy rettegésre egyébként bármikor kapható népet.

Lássuk be, sokkal rosszabbul is elsülhetett volna a dolog, mert mi van, ha a fényességes miniszterelnök úr a másodfokú ítéletet előre kommentálja (ahogyan szokása neki történelmi pofonok előtt dicshimnuszokat zengedezni más témákban is, lásd a szárnyaló magyar futball és az andorrai zakó esetét), és a szervilis, futószalag mellett dolgozó nem médiamunkás lányos zavarában bejátssza az elsőfokú ítéletet megerősítő másodfokú döntés értékelését. Hogy Magyarország büszke és erős európai ország, amelynek kormánya minden Európát sújtó terrortámadás kapcsán elsőként rázza az öklét, forgatja a szemeit, hergeli a híveit, és ahol embereket hangosbemondó használatáért és kődobálásért ugyanúgy terrorizmusért ítélnek el, mint a robbantgató, tömegbe hajtó elmebetegeket, ha éppen nem lövik szitává őket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.