2017. június 26., hétfő

BOTRÁNY A SZAKMAI ÉRETTSÉGIN: A TANÍTANÉK, A CKP ÉS A TASZ JOGSEGÉLYT KÍNÁL AZ ÉRINTETTEKNEK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Vendégszerző: Sulyok Blanka
2017.06.26.


Hiába az érintettek tiltakozása, a kormány mégiscsak lenyomta 30.000 szakgimnazista torkán az előkészítetlen érettségit. Az eredmények sajnos a félelmeket igazolták: hibás feladatsorok a gépészeti szakérettségin, nyelvi hibák a kéttannyelvűek írásbelijében, elmaradt könnyítések a tanulási nehézségekkel küzdőknek – hogy csak néhány példát említsünk. Fontos, hogy minden diák jelezze az őt ért méltánytalanságokat, ebben próbál segíteni több civil szervezet.

A Tanítanék Mozgalom, a Civil Közoktatási Platform és a Független Diákparlament május 17-től, a szakmai írásbeli napjától kezdve gyűjti az érintettetek tapasztalatait egy online felületen. A legtöbb problémáról a gépészettel kapcsolatban számoltak be a diákok és a tanárok – és június 14-én végre az Oktatási Hivatal is lépett, és tájékoztatta az iskolákat a szakirány feladatsorainak hibáiról. Csakhogy jóval azután, hogy a vizsgázók a feladatlapokba betekinthettek, és amikor jelezhették volna a problémáikat!

Hogy most mi a teendő? A TASZ jogi és a Civil Közoktatási Platform oktatási szakértői segítségével információs csomagot állítottunk össze azoknak az érettségizőknek, akik hivatalos vagy jogi lépéseket kívánnak tenni az ügyben. Az információk bármilyen szakiránynál hasznosak lehetnek, nemcsak a gépészetnél...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.