2017. június 13., kedd

NEGYVENÖT MÁSODPERC

HUPPA BLOG
Szerző: Bruck András
2017.06.12.



Még nem tudni, hogy az andorrai vereséget milyen konkrét lépések fogják követni, ha fogják egyáltalán. Legfőképp, maradhat-e az évi 1 millió eurót kereső szövetségi kapitány.

De ez amúgy érdektelen – ha netán ő bukik is, majd jön valaki más, és az ő jövedelmét is mi, adófizetők fogjuk kitermelni.
Hogy aztán 2-3 év elteltével ő is megbukjon.

Amíg a magyar futballt, akárcsak az országot Orbán Viktor irányítja, addig itt mindenki bukni fog, akinek a teljesítménye mérhető. Sportban a vereséget mégiscsak nehezebb „erős és büszke” győzelemnek hazudni.
Persze neki ez is megy.
Éppen pár nappal Andorra előtt beszélt egy interjúban a „hamarosan világszínvonalú” magyar fociról.

Aki meghallgatja ennek az 50 perces videónak az elején azt a 45 másodpercet, amíg ő beszél (2:00-tól 2:45-ig), az pontosan tudni fogja, miért annyira reménytelen a magyar futball helyzete, vagy ami azt illeti, az egész országé.
A miniszterelnök ebben a 45 másodpercben olyan mértékben torzítja el a valóságot, ami már nyugodtan nevezhető szemenszedett hazugságnak. Saját fanatikus híveinek persze mindegy, a magyar futballcsapatok ellenfeleinek azonban csak egy valóság létezik, s ott magyar csapatok nincsenek.
Orbán azzal kezdi, hogy „a magyar futballban ma azért mennek jobban a dolgok, mert vannak akadémiák,” azaz futballistaképző központok.
De nem mennek jobban: az U17-es (17 éven aluli) válogatott nem lesz ott az októberi VB-n, az U19-es a júliusi EB-t bukta el, az U21-es meg Orbán alatt már háromszor nem jutott ki az EB-re. A felnőttek épp Andorrában estek el a jövő évi világbajnokságtól, a klubcsapataink pedig 33-ak Európában, csak néhány törpeállam van mögöttünk.
Totális kudarc...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.