2017. június 21., szerda

DEMJÁN STOPPOSAI

BEKIÁLTÁS BLOG
Szerző: Kabai Domokos Lajos
2017.06.21.


Demján Sándor magyar milliárdos „üzleti és kártyás okokból évek óta sűrűn repked Makaóra és Hongkongba. Ilyenkor pedig, ha összefut egy-egy magyarral, szívesen felveszi”. Az idézet történetesen a 444.hu-ról származik, de ugyanezt a mondatot már a hétvégén hallottam az egyik rádióban, ma pedig a Magyar Nemzet is közreadta. Az említetteken kívül bizonyára más magyar médiumokban szintén szép karriert futott be a közlés. Csak hogy van vele egy kis bibi.

Tartok tőle, hogy nem akármilyen magyarnak kell lenni ahhoz, hogy a Demján által bérelt repülőre invitálják, vagy amiként a 444 fogalmaz: hogy stoppolhasson egy ilyen gépet. A gyanúmat igazolja, hogy az újságok szerint az üzletember hazahozta már Bajnai Gordon exminiszterelnököt és Matolcsy György jegybank-elnököt is. Most épp a minden jel szerint néhány év alatt nagy vagyonra szert Habony Árpádot, a miniszterelnök nem hivatalos, de annál befolyásosabbnak látszó tanácsadóját utaztatta. Viszont egyetlen átlagos turistáról sem szól a fáma.

Tehát, mielőtt abban reménykedne valaki, hogy felkerülhet a milliárdos üzletemberek repülőgépére potyautasnak, jobban teszi, ha előbb politikai vagy pénzügyi döntéshozói, esetleg befolyásos tanácsadói posztot szerez. Mert, minden látszat ellenére, a milliárdosok nem ellenszolgáltatás nélkül tesznek ilyen szívességeket. Természetesen a kapcsolati tőkéjüket gyarapítják ily módon is, ami, ha jól sáfárkodnak vele, előbb-utóbb zöld hasú bankókat fog fialni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.