2017. június 12., hétfő

DIÁKOK FIGYELEM! EZEKET A BANKSZÁMLÁKAT NEKTEK TALÁLTÁK KI

AZÉNPÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2017.06.09.


A normál számladíjak töredékéért, sőt akár ingyen is találhatnak bankszámlát bankkártyával a diákok. A felsőoktatásba indulóknak mindenképp szükségük lesz rá, de a diákmunka sem képzelhető el nélküle. Nyáron különösen hasznos lehet, ha a diákoknak saját bankkártyájuk van. Már a középiskolások, sőt néhány banknál a kisiskolások is igényelhetnek bankszámlát. 

Sokan már középiskolában, de a legtöbben az érettségi után a továbbtanuláshoz igényelnek bankszámlát bankkártyával. A nyári diákmunkához is bankszámlára van szükség, a felsőoktatásba indulóknak pedig azzal kell számolniuk, hogy már a beiratkozásnál meg kell adniuk a számlaszámukat. A szabad felhasználású Diákhitel-1-hez is kötelező bankszámlát nyitni, a pénz ugyanis erre érkezik.

Több banknál is kivételezett helyzetben vannak a diákok, akik néhány banknál (OTP, K&H) már 6-7 éves kortól is kaphatnak saját bankszámlát, de 14 éves kor felett már széles kínálatból választhanak. A normál banki szolgáltatásokat töredékáron vagy akár ingyen is igénybe vehetik, ehhez azonban nem árt körülnézni. A bankok általában nyáron külön akciókkal édesgetik magukhoz a diákokat, ennek most egyelőre még nem sok nyoma van. A K&H Bank akciózik azzal, hogy annak, aki június 30-ig Ifjúsági számlacsomagot nyit új megtakarítási számlával, és 2 ezer forintot helyez el rajta, hozzátesz 2 ezer forintot. Az Erste pedig visszatéríti az 1990 forintos kártyakibocsátási díjat, ha a számlanyitást követő 3 hónapon belül tizenötször használja a diák a kártyáját. A nem túl gáláns ajánlat viszont csak június 23. és 30. között él...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.