2017. június 22., csütörtök

DÖNTÖTT A BÍRÓSÁG: NYILVÁNOSSÁGRA KELL HOZNI MINDEN OLAF-JELENTÉST

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2017.06.22.


A Miniszterelnökség eddig csak azokat az OLAF-jelentéseket tette nyilvánossá, amelyek a habonyi kommunikáció szempontjából hasznosak, de a többi korrupciós jelentést hazug módon takargatta. Ferjancsics László, az Együtt és a Vácért Lokálpatrióta Egyesület önkormányzati képviselője viszont perre vitte az ügyet. A Miniszterelnökség nem titkolózhat tovább: a Fővárosi Törvényszék ítélete szerint nyilvánosságra kell hozni minden OLAF-jelentés fontosabb adatait, így a fideszes lopásokról szólókat is!

Február közepén közérdekű adatigénylés révén kaptunk egy, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) nyomozásairól szóló listát. 50 projektben talált visszaélést az OLAF, viszont a Miniszterelnökség által átadott dokumentumokból nem derül ki világosan, hogy pontosan mely projekteket vizsgálták, csak az egyes operatív programokra hivatkoznak. Így két újabb közérdekű adatigényléssel éltünk, de a Miniszterelnökség megtagadta mindkét esetben az adatok kiadását, miközben hazug módon adatvédelmi okokra hivatkozott, és az OLAF-ra mutogatott.

A Miniszterelnökség hazugsága azért átlátszó, mert a 4-es metróval kapcsolatos OLAF jelentés kiadásakor Csepreghy Nándor államtitkár éppen azzal indokolta az időzítést, hogy az OLAF nemrég közölte velük: ha a közzététel megfelel a magyar adatvédelmi szabályoknak, akkor nyilvánosságra hozhatják a dokumentumot.

Ferjancsics László, az Együtt és a váci lokálpatrióták önkormányzati képviselője nem adta fel, és bírósághoz fordult annak érdekében, hogy megszerezze ezeket az információkat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.