2017. június 1., csütörtök

DUTERTE ELNÖKTŐL SZERETETTEL

NEMGOGOL BLOG
Szerző: TOADWART66
2017.05.31.


Hosszú véleménycikkben méltatja a magyar családpolitikát a Családok budapesti világtalálkozója kapcsán a Fülöp-szigeteki lap publicistája. A hazai támogatási rendszer előnyei mellett kiemeli, hogy a hivatalos magyar részvétel létrehozott egy újfajta együttműködést a kormányok és a hazai, valamint nemzetközi családszervezetek között az emberi élet, a család és a házasság védelmében.” (The Manila Times: Orbán kormánya a világpolitika középpontjába helyezte a családot)

Szijjártó Péter utazó ügynöknek egyre távolabbi helyekre kell ellátogatnia ahhoz, hogy házalás közben nagyjából barátságos arcokkal találkozzon, illetve egyáltalán fogadja valaki. Rodrigo Duterte elnök bizalmát elnyerni nem lehetett könnyű feladat. Elég egy meggondolatlan megjegyzés, egy bátortalan kritikai megjegyzés és a fülöp-szigeteki elnök máris válogatott szitkokat szór bárkire, lehet az illető akár az Egyesült Államok elnöke, de akár maga a török császár is, aki jelenleg még csak félkész állapotban van. Szijjártó, a világot fáradhatatlanul járó vigéc szerencsésen megúszta azt, hogy az agilis, rendkívül harcias, fülöp-szigeteki elnök komplett idiótának nevezze. Erre bizony már érdemes virágzó gazdasági kapcsolatokat építeni.

A két ország között mindössze nagyjából 10.000 kilométer távolság van, rengeteg egymást követő közös határral. Ha a Fülöp-szigeteken sikerül szilárd támaszpontot létesíteni, onnan már csak egy ugrásra van a Brunei Szultanátus, Indonézia és Pápua Új-Guinea. Ha ezekre a területeket meghódítja a magyar disznóhús, annak gazdasági következményei beláthatatlanok lesznek. Brunei, valamint Indonézia esetében gondot jelenthet ugyan, hogy a lakosság többsége muszlim vallású, de szerencsére nagy mennyiségben fogyasztanak baromfit. Érdemes tehát Hassanal Bolkiah brunei szultánt, illetve Joko Widodo-t Indonézia elnökét megkörnyékezni valamivel, egy busásan jövedelmező jövőbeli üzlet reményében.

A Manila Times valószínűleg legalább olyan objektív, kiegyensúlyozott napilap lehet, mint hazai testvérlapja, a Magyar Idők. A magyar kormánynak, különösen Orbán Viktornak minden oka megvan tehát a visszafogott, de őszinte büszkeségre, annak okán, hogy Francisco S. Tatad lelkész lelkes cikkben méltatta erőfeszítéseiket, amelyeket a természetes családok érdekében fejtettek ki. 52 derék filippínó, vagy magyar tisztelő ki is fejezte tetszését a magyar kormány ezen törekvései iránt. Ennyien lájkolták señor Tatad írását, sőt egy ember még hozzá is szólt a cikkhez. Azt tudakolta, vajon mi köze van mindennek a filippínó családokhoz, mivel ő maga részéről pusztán időpocsékolásnak tartja az egészet.

Az írásban egy bekezdésen belül szerepelt Donald Trump, Zoltan Balog, Katalin Novak neve, ami arra utal, hogy itt bizony valóban a világpolitika középpontjáról van szó, nem csupán a Családok budapesti világtalálkozójáról, amely természetesen önmagában is lázba hozhatta a Fülöp-szigetek lakosságát. Legalábbis azokat, akik nem tartották időpocsékolásnak Tatad lelkész fennkölt gondolatait.

Bőven megérte tehát az a 20 millió eurós támogatás, amelyet Szijjártó Péter nagyvonalúan felajánlott a Fülöp-szigeteki kormánynak a Manila-öböl és a Laguna-tó megtisztítására. A Manila-öböl más célú hasznosítása között szerepel a halgazdálkodás, mivel Duterte elnök itt szándékozik elhelyezni a Fülöp-szigetek bűnözőit és drogosait, mármint a hulláikat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.