2017. június 21., szerda

EGY ESTÉRE LOVASI VOLT ORFŰ KIRÁLYA -

INDEX - STENK BLOG
Szerző: SAJÓ DÁVID
2017.06.21.


Ugyebár elvileg tavaly volt a Kispál és a Borz utolsó koncertje, de nincs első nap a Fishing on Orfűn valamilyen, a zenekarhoz kapcsolódó buli nélkül. Ezért pont kapóra jött Lovasi András 50. születésnapja, aki kedd este egy teljes életműkoncertet adott több ezer embernek.

Mivel nekem a Kispál csak gimnázium környékén jött meg a 2000-es években, ezért annyira nem érintett mélyen, hogy Lovasi már ötvenéves lett. Az már sokkal inkább foglalkoztatott, hogy vajon mennyire fogok élvezni egy Lovasi-életműkoncertet, ha annyira sosem merültem el mondjuk a szólólemezében. Jó, mondjuk nem is nagyon kell, hiszen azon az egy szólólemezen kívül azért a koncert bőven elvolt régi és kevésbé régi Kispál-számokkal, illetve Kiscsillag-dalokkal.

Éppen ezért érdekelt, hogy mennyire lesz más Lovasit szólóban látni, mint zenekarban, miközben mellette ugyanúgy pengetett hajlott háttal Kispál András. Ettől egészen
furcsa látvány volt, hogy nem Kispál-koncert van, de Kispál-számok szólnak Lovasiéktól alig-alig áthangszerelt verzióban.

Már az furcsa volt, hogy kezdésként a Jutka nyitott hiphopdobbal, majd az Illéri követte. De az egész ilyen eklektikus volt, mert ugyanúgy volt mulatós blokk, mint mondjuk a Barlangban dobolok, és néha meg-megjelentek a színpadon olyan zenésztársak, mint Kiss Tibi, Varga Líviusz vagy éppen Németh Juci...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.