2017. június 23., péntek

EGY VIRTUÁLIS 18 ÉVES LÁNY BŐRÉBE BÚJTAM, ÉS MEGRIADTAM A ZAKLATÁSOKTÓL

ÁTLÁTSZÓ 
- FALRAMENTAPARLAMENT BLOG
Szerző: VágóGábor
2017.06.22.


Egy társadalmi kísérlet erejéig létrehoztam egy kamu Facebook-profilt. Anna, a virtuális avatárom semmilyen kihívó képet vagy szöveget nem tett ki, mégis pár nap alatt rengeteg ismerőse lett, és zaklató üzeneteket kap.

Értem és felfogom, hogy milyen szintű társadalmi elnyomás alatt élnek a nők Magyarországon, de hogy át is érezzem, egy társadalmi kísérletbe fogtam. Létrehoztam egy Facebook-felhasználót, nevezzük Annának. Anna 18 éves, budapesti végzős gimnazista. Főként magyar fiúzenekarokat kedvel. A fesztiválok közül a Balaton Soundot kedveli, és érdeklődik az EFOTT eseménye után is. Pár mémes oldalt is követ szórakozásképpen. Annát érdekli a politika, ezért tagnak jelentkezett pár politikai jellegű Facebook csoportba is.

Nem sok mindent osztott meg magáról, profilképén tótágast áll a tengerparton úgy, hogy csak a sziluettje látszódik. Egy jógás kép és egy Tibi Atyától szokatlanul visszafogott mém van még az adatlapján. Se egy dekoltázs, se egy combvillantós szelfi nem mutat arra, hogy Anna szeretne ismerkedni. Anna csak és kizárólag a kedvenc zenekarának tagjait jelölte be ismerősnek. Mégis, két nap alatt kétszáz ismerőse lett, mert mindenkit visszajelölt, aki őt ismerősnek jelölte. Száz százalékuk férfi.

Rengetegen írtak rá csetben, ő senkinek sem válaszolt. Legtöbben a köszönésig jutottak el, vagy megkérdezték, hogy van-e barátja. Az Ismerős Arcok nemzeti-rock zenekar táborába is invitálták...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.