2017. június 9., péntek

EGYRE TÖBB PÉNZ VÉSZ EL A SZÉPKÁRTYÁKRÓL

AZÉNPÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
207.06.08.


A két évvel korábbihoz képest az idén 45 százalékkal magasabb összeg maradt kihasználatlanul a SZÉP-kártyákon – számolta ki az Azénpénzem.hu. A bankok ennek a hónapnak a végéig több mint 1,3 milliárd forintot utalnak vissza a munkáltatóknak. Arról pedig, hogy ezt a pénzt mire használják, a cégek döntenek.

A Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP) „karrierjét” 2012-ben indította el a kormány. Az első években elképesztő összegek vesztek el, bár meghosszabbították a felhasználási határidőt. Ezt követően azonban egyre javult a kihasználás, de ez mostanra megváltozott. Az idén június 30-ig a pihenőkártyát kibocsátható három bank több mint 1,3 milliárd forintot utal vissza a munkáltatóknak, ami a 2015-ös mélypontot mintegy 45 százalékkal, a tavalyi értéket majdnem 26 százalékkal haladja meg.

Úgy tűnik tehát – mint az a grafikonképünkön is látható –, hogy az elvesztegetett pénz nagysága gyorsulva nő. A bankok pedig rendre (ha esetleg ők nem, mi rendszeresen figyelmeztetünk) közzéteszik: senki ne feledkezzen el a SZÉP-kártyán levő pénzéről. Elköltésére mindenkinek két év áll rendelkezésre. Az idén május 31-ig a 2015. évi munkáltatói juttatást kellett (volna) elkölteni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.