2017. június 13., kedd

ÉJFÉLKOR MÉG KUTATTAK A FEGYVERES NYOMOZÓK SIMICSKÁÉKNÁL

444.HU
Szerző: sakadizs
2017.06.13.


A Magyar Idők a múlt héten csütörtökön írta meg, hogy

költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. és Mahir Cityposter Kft. ügyletei miatt”.

Erről valamiért a Magyar Idők hamarabb értesült, mint Simicska cégei, hiszen a Mahir közleménye szerint őket ekkor még nem értesítették az ügyről. A Mahir irodáiba egyébként ezen a héten csütörtökre vártak egy adóhatósági rutinellenzőrést.

Ehhez képest már hétfőn fegyveres nyomozók jelentek meg a Mahir City Posternél, és még éjfélnél is tovább kutattak. A Simicska-birodalomhoz tartozó Magyar Nemzet és a HírtTV számolt be elsőként a házkutatásról, nekik a Mahirnél azt mondták, hogy a nyomozók a jobbikos kampányt megelőző időszak dokumentumaira voltak kíváncsiak.

Ehhez képest a Mahir kedden kiadott közleményében azt írták:

Éjfél utánig bent tartották a dolgozókat, több mint 5600 lap, vagyis legalább 11000 oldal anyagot fénymásoltak és foglaltak le az adónyomozók. Jobbikos számlák azonban nem voltak a papírok között.  Amikor ugyanis a pénzügyőrök a Jobbik plakátkampányának dokumentumaihoz érhettek volna, közölték, hogy az ő megbízásuk ennél a pontnál véget ért. Úgy tűnik, a nagy sietségben rosszul állíthatták ki a megbízólevelüket, hiszen bár áprilisban már megjelentek a Cityposter felületein a Jobbik hirdetései, számlák és ÁFA-bevallási kötelezettség csak a teljesítés után hónapokkal később keletkezik. Így, bár sajtóhírek szerint a Jobbik miatt indítottak vizsgálatot a cég ellen, semmilyen a párt kampányával kapcsolatos dokumentumot nem tudtak elvinni.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.