2017. június 1., csütörtök

ÉS AKINEK A LEGVADABB, LEGABERRÁLTABB BAROMSÁG JUT AZ ESZÉBE, AZ NYER

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.05.31.


Nap-hét-hónap-év híre, bazmeg. Abszurdisztán, 3636543. rész. Átaludtuk, nem figyeltünk oda, pedig ha ez nem világraszóló kreténség, akkor semmi. Mivel Lázár mindenhez is ért, neki már tavaly áprilisban átcikázott az agyán, hogy a hülyemagyar – akinek nem jutott kacsalábon forgó, jól szigetelt árnyékos helyen fekvő villára a jobban teljesítésből (és lehet olyan 2 millió ilyen Magyarországon) – annak nyáron a panellakásban elég nagy valószínűséggel felfő az agyvize. Ezért aztán kitalálta ő, hogy el kéne bontani ezeknek a paneleknek a felsőbb szintjeit, az ott lakókat meg el kéne pakolni valami jó kis szellős társasházakba, bár kétségtelenül nem lenne olcsó mulatság.

Az nem derült ki akkor sem, és azóta sem, hogy bár a kilencedik vagy nyolcadik emelet távolabb esik a naptól, mint a tizedik, mégis hogyan válik elviselhetőbbé az éghajlat az ott maradó lakóknak, tekintve, hogy az előre gyártott vasbeton elemek – amelyek miatt elvileg szauna van – változatlanok maradnak. Mindenesetre szerencsére nem felejtődött el az ötlet, mert már mindent megoldottak az elvtársak, van idejük faszságokon agyalni.

Múlt héten, amikor a miniszterek elnöke országos, fűt-fát ígérgetési haknija keretében a Lázárról elhíresült Hódmezővásárhelyen járt, újra előkerült a naccerű ötlet, amire még nem volt példa, de érdemes lenne belevágni. Mármint ha a lakók beleegyeznek és van hova menniük. Ezt kísérleti jelleggel Hódmezővásárhelyen próbálnák ki, az el nem bontott szintek felújításával egybekötve.

Azt most hagyjuk is, hogy ha csak a tizedik emeleten élőket kéne kiköltöztetni saját kertes házba, vagy a híd alá, vagy akárhova, az is ezermilliárdos kiadást jelentene, és hogy ezt mibű, meg hogyan, de normális ember elhiszi vajon, hogy létezik ilyen ország? Mert én lassan fényes nappal kell betoljam a feleseket, hogy ne kapjak agyhúgykövet ennyi eszelős baromság olvastán. Ez mi a fasz? Akit érdekel, az bátran olvasson utána az elmebajnak itt, itt és itt is, én szeretném jelezni, hogy akkor már mi a kurva életért nem lökik odébb a napot, mert annak a szándéknak is lenne annyi értelme, mint ennek van.

Tehát: ha elbontják a tizedik emeletet, akkor a kilencediken lesz meleg. De ha esetleg egyből öt emeletet bontanak el, akkor meg az ötödik emelet lesz a legutolsó, és ott is pont olyan meleg lesz, mint azelőtt. Akkor is, ha kerítést húznak fölé, vagy ministadiont húznak rá. Onnan tudom, hogy laktam utolsó emeleten. Panelproli gyanánt. Négyből a negyediken. De mondok mást: tizenötből a tizenötödiken is laktam. Na, ott próbáld meg elbontani a tizediket, Lázár! Sőt, a kétszintes társasház tetőterében is kibaszott meleg bír lenni, és az sincs a tizediken. Ott nem laktam, csak mondták...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.