2017. június 13., kedd

EZ A MAGYARORSZÁG, EZ ROSSZUL ERŐSÖDIK

KONOK PÉTER BLOGJA
Szerző: Konok Péter
2017.06.13.


"Magyarország erős és büszke", ez az új rablókampány-hadjárat vezényszava. Én amúgy bírom az erőset, szeretem. A gíroszba is mindig mehet bele csípős, meg minden.

Az embert (többek között) az különbözteti meg az állatoktól, hogy a fájdalmat is képes élvezetes ízként azonosítani. De ez a Magyarország, ez rosszul erősödik.

Nem a chilipaprika harsány, vörös forrósága ez, nem a bogyiszlói édeskés, otthonos marása, vagy a macskapöcsű, apró bogyócska-agresszorok kirobbanó villámháborúja, amit csak a pálinka enyhít, a víz nem, hiába isszuk hidegen literszám, a pofánk jólesőn izzik, szenvedünk, de mégis büszkék vagyunk: hát álltuk ezt is.

(Fontos információ amúgy, hogy az erős paprika - és a paprikaspray - hatóanyagát, a kapszaicint csak az alkohol oldja, a víz nem. Vizes kendő az arcra, az valamit használ könnygáz ellen, napszemüveg, vagy még inkább zárt motoros szemüveg, ilyesmi, de a kapszaicin-alapú könnygáz esetén, amit orosz barátaink is előszeretettel alkalmaznak, érdemes némi alkohollal elegyíteni a kendőt nedvesítő vizet, és a torkot is azzal öblögetni. És az isten szerelmére, ne dörzsöljétek a szemeteket!)

Undok, steril bántalom ez a művi erősség, íztelen, öncélú erősködés, mint a boltban darabra kapható, felfújt, neonzöld műpaprikák gerjesztett kínja, a klónozott és turbózott, génmérnökölt, mérgező vegyi tápokon duzzasztott, egyenként fényezett fájdalomipari termékeké.

Fáj, odáig rendben van, csorog a könnyünk. De öröm nincs benne semmi...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.