2017. június 7., szerda

EZÉRT VAN AKKORA POFÁJA A SEGGNYALÓI KÖRÉBEN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.06.06.


Már többször felmerült bennem a kérdés, hogy mi a szent szarért működik még egyáltalán a parlament ebben az országban? És ha a parlament működik is, mi a búbánatos lófaszért kell erőltetni az azonnali kérdések és az azokat telibehányó miniszterelnöki válaszok órájára keresztelt műfajt, amelyből – amikor éppen nem halaszthatatlan közfeladatok ellátása címszó alatt menekül – hétről-hétre csúfot űz az ország miniszterelnöke. Akit szintén nem értem, hogy miért nevezünk még így. Azzal együtt sem, hogy elvileg demokratikusan megválasztotta egyszer valamikor egy, az ország választási joggal rendelkező, el nem hanyagolható kisebbsége.

Mivel az élő internetes közvetítést nem tudom reprodukálni nem élő felvételek formájában, ezért – tekintve, hogy őfényességét a nyári szünet előtt utolsó alkalommal zsibbasztották ellenzéki képviselők – megpróbálom összefoglalni, mit művelt ma a pöffeszkedő atyaúristen, aki már sokadszorra szarik bele a szánkba, és még ő van felháborodva, hogy ürítés közben zavarják.

Az az unott, affektált, lenéző, arrogáns fej, azok a szervilis, átszellemült, vigyorba rándult, minden szavát habzsoló alázatos szolgák körülötte… Nos, amennyiben hang nélkül hallgattam volna ezt az újabb kínos egy órát, amelybe összesen hat, Orbánnak címzett ellenzéki kérdés fért bele (az utolsóról elsunnyogott, biztos a szotyolázás elvonási tünetei), akkor is a tömény hányinger kerülgetne, és nem hinném el, hogy államférfiak és politikusok helyett egy takonygerincű felszopóbrigád irányítja az országot.

Viszont így, hogy a saját fülemmel hallottam, mi történt, nem a hányinger a durva, hanem az ezredik felismerés: ennél a figuránál hitványabb emberanyag soha a büdös életben nem állt az ország élén. És nem azért, mert gyűlölöm Orbánt, hanem mert az ország miniszterelnöke, elsőszámú közjogi méltatlansága úgy viselkedik, mint egy városszéli kocsma tölteléke. Aki tudja, hogy akkor sem basszák ki a kócerájból éjjel kettőkor, ha hitelre vedel harmadik hete, ha sérteget másokat, ha felteszi a lábát az asztalra, ha összehányja a helyet. Mert ő a kocsmáros gyerekkori haverja és neki mindent szabad.

Pontosan és tökéletesen így viselkedett ma IS a parlamentben Orbán, aki látványosan meg van arról győződve, hogy sérthetetlen, hogy ő az istenkirály, hogy soha nem lesz holnap, hogy soha nem lesz másképp, hogy az idők végezetéig lehet személyeskedésekkel, sértegetésekkel, témába nem vágó gyalázkodásokkal válaszolni olyan kérdésekre, amelyek az ország adót fizető polgárait jogosan érdekelhetik. Igen, azokról van szó, akik az Orbán nevű megélhetési közpénzpolitikus havi bérét (leszarom, hogy minek nevezik eltartott kisujjul) hónapról hónapra összedobják. Lassan három évtizede...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.